Nederland weer van ons

Vragen van de leden Wilders, De Roon en Fritsma (allen PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris van Justitie over de VN-Mensenrechtenraad.

1.)
Bent u bekend met de berichten ‘Pakistan toetst Nederland op mensenrechten’*? en ‘Leden Mensenrechtenraad vragen om actie tegen Fitna’**?

2.)
Deelt u onze mening dat het de wereld op zijn kop is dat o.a. Pakistan en Nigeria – die behoren tot de grootste mensenrechtenschenders ter wereld – toezien op de controle van Nederland door de VN-Mensenrechtenraad? Zo neen, waarom niet?

3)
Bent u het met ons eens dat participatie van de grootste mensenrechtenschenders zoals Pakistan, Saoedi-Arabië, Indonesië en Egypte in de VN-Mensenrechtenraad een aanfluiting is? Deelt u onze mening dat – net als de Verenigde Staten en Israël – Nederland deze VN-Mensenrechtenraad nooit had moeten erkennen en deelt u onze mening dat Nederland uit de VN-Mensenrechtenraad moet stappen? Zo neen, waarom niet?

4.)
Klopt het dat vertegenwoordigers van islamitische staten tijdens een vergadering van de VN-Mensenrechtenraad hebben gezegd dat Nederland wetten moet aannemen die godsdienstlaster strafbaar stellen? Zo ja, heeft u in antwoord daarop het in de meest krachtige bewoordingen opgenomen voor de vrijheid van meningsuiting? Klopt het dat de vertegenwoordiger van Egypte kritiek heeft uitgeoefend op een uitspraak van een Nederlandse rechter? Zo ja, heeft u deze bemoeizucht van het niet-democratische Egypte in de meest scherpe bewoordingen afgewezen?  

5.)
Is het waar dat moslimlanden in de Mensenrechtenraad vinden dat Nederland de eerste ondertekenaar van deze vragen moet vervolgen vanwege Fitna? Hoe heeft u hier precies op gereageerd? Deelt u onze mening dat er hier sprake is van een schandalige inmenging in binnenlandse aangelegenheden? Zo neen, waarom niet?

*http://www.telegraaf.nl/binnenland/3795797/_Pakistan_toetst_Nederland__.html?p=2,1
** Trouw, 16 april 2008

Lees ook het bericht op de website van Elsevier
http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/artikel/asp/artnr/201817/

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3405 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties