Nederland weer van ons

Vragen van de leden Wilders en Fritsma (beiden PVV) aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie over het bericht 'Minister gooit in gedachten wel erg veel moskeeën dicht'. (1)

1.
Is het waar dat u uw uitspraken “het aantal moskeeën loopt terug, er worden er nog wel gebouwd, maar er gaan er meer failliet” en “er gaan op dit moment stukken meer moskeeën failliet dan dat er gebouwd worden” slechts gebaseerd hebt op een gesprek met een gepensioneerde gemeenteambtenaar? Zo neen, wat is dan wel uw bron?

2.
Is het waar dat er in Nederland volgend jaar maar liefst 70 nieuwe moskeeën zullen worden gebouwd? Zo neen, hoeveel dan wel?

3.
Hoeveel moskeeën telt Nederland momenteel? Bent u bereid hiernaar een diepgravend onderzoek te verrichten? Zo neen, waarom niet?

4.
Bent u er inmiddels wel mee bekend dat er in Europa circa 54 miljoen moslims leven (2) en dat uit onderzoek blijkt dat 40% van de Britse moslims de sharia in het Verenigd Koninkrijk wil invoeren (3), dat 33% van de Britse moslimstudenten voorstander is van een wereldwijd kalifaat (4) en dat 35% van de Franse moslims niet per sé tegen zelfmoordaanslagen in naam van de islam is (5)? Deelt u onze afschuw over deze schokkende cijfers?

5.
Bent u bereid om in het vervolg uw uitspraken wel te baseren op voldoende betrouwbare feiten en/of cijfers? Zo neen, waarom niet?

(1) De Pers, 30 juni 2009
(2) Zentral-Institut Islam-Archiv-Deutschland, 2007
(3) Telegraph: Poll reveals 40% of Muslims want sharia law in UK
(4) Centre for Social Cohesion, 2008
(5) Pew Research Center, 2006

Antwoorden op kamervragen kunt u vinden op de site overheid.nl

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 5385 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties