Nederland weer van ons

De Partij voor de Vrijheid stelt dat de vroegtijdige inval van de winter tegenstrijdig is met de veronderstelde opwarming van de aarde.
 
“De huidige kracht van de winter in grote delen van Europa en de VS spreekt de veronderstelde opwarming van de aarde tegen. De PVV wil van minister Cramer weten of zij vindt dat het investeren van miljarden euro's aan belastinggeld ter bestrijding van de veronderstelde opwarming van de aarde te rechtvaardigen valt zolang er over de rol van de zon en de wolken op klimaatsverandering weinig te zeggen valt”, aldus PVV-Kamerlid Richard de Mos.

Vragen van het lid de Mos (PVV) aan minister Cramer van VROM over diverse berichten over vroege sneeuwval en palmen op Noordpool
 
1.)
Bent u bekend met het berichten “Wuivende palmen op de Noordpool” , “Oostenrijkse skipistes vervroegd open” en “Winter in Amerika”*?
 
2.)
Deelt u de mening dat het wereldwijd zeer vroegtijdig vallen van sneeuw het structureel warmer worden van de planeet tegenspreekt? Zo neen, hoe verklaart u dan de kracht van de winter op dit moment?

3.)
Deelt u de mening dat wanneer er in het verleden subtropische en tropische bomen op de Noordpool hebben gestaan als gevolg van natuurlijke warme condities op de aarde, het menselijk handelen niet kan leiden tot klimaatsverandering en dat Moeder Natuur zich niet laat vangen door welk klimaatakkoord dan ook? Zo neen, waarom niet?
 
4.)
Deelt u de mening dat het investeren van miljarden euro’s aan belastinggeld ter bestrijding van de veronderstelde opwarming van de aarde niet te rechtvaardigen valt zolang er over de rol van de zon en wolken op klimaatsverandering weinig te zeggen valt? Zo neen, durft u te garanderen dat het belastinggeld dat wordt besteed aan klimaatbeleid op een verantwoorde wijze wordt uitgegeven?

* http://www.nu.nl/wetenschap/2108893/wuivende-palmen-noordpool.html, Nu.Nl, 26 oktober 2009
* http://www.hln.be/hln/nl/1901/reisnieuws/article/detail/1018938/2009/10/22/Skipistes-in-Oostenrijk-nu-al-open-door-vroege-sneeuwval.dhtml, Hln.be, 23 oktober 2009
* Vroegste sneeuwval Pennsylvania (VS) sinds begin 1900, weerpagina De Telegraaf, 18 oktober 2009.
 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2785 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English