Nederland weer van ons

De PVV vindt de plannen van justitie, politie en slachtofferhulp om slachtoffers van misdrijven in Amsterdam te woord te staan aan een loketje, een slechte zaak. "Slachtoffers van misdrijven verdienen een betere behandeling, namelijk op een manier die rekening houdt met hun gevoelens en door mensen die weten wat gastvrijheid is. Laat slachtoffers niet in de rij wachten voor een loket. Behandel ze niet als een nummer maar als gekwetste mensen. Laat hen zien dat met hun gevoelens rekening wordt gehouden" aldus PVV-justitiewoordvoerder Raymond de Roon.

"De beste manier om slachtoffers als vip te behandelen is natuurlijk om de daders snel op te sporen en te bestraffen en hen financieel uit te schudden om de schade van de slachtoffers te betalen. Wat dat betreft hebben we in Nederland nog een lange weg te gaan".
 
Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Justitie over behandeling van slachtoffers van misdrijven:
 
1.)
Kent u het bericht "Vip-behandeling voor slachtoffers van misdrijven" (1) ?

2.)
Bent u het met mij eens, dat het openen van één loket van politie, justitie en slachtofferhulp voor slachtoffers in Amsterdam, nog lang geen vip-behandeling is maar niet meer dan een eerste kleine stap tot een iets betere behandeling van slachtoffers?

3.)
Bent u bereid er voor te zorgen, dat deze eerste kleine stap ook snel wordt gezet in andere plaatsen in het land?
Zo ja, wat gaat u doen om dat te bereiken? Zo nee, waarom niet?

4.)
Bent u het met mij eens, dat afhandeling van slachtoffers aan een loket onbehoorlijk en een schending van hun privacy is? Waarom wordt aan slachtoffers geen recht gedaan in een echte vip-ruimte waar ze zich meer welkom en op hun gemak kunnen voelen dan aan een loket?

5.)
Vindt u, met mij, dat een vip-behandeling van slachtoffers verder ook vooral uit de voor slachtoffers bereikte resultaten moet blijken? Welke meetbare resultaten wilt u bereiken bij de behandeling van slachtoffers?

6.)
Bent u bereid om een klanttevredenheidsonderzoek onder slachtoffers te houden, over de wijze waarop ze door de overheid zijn behandeld en hoe ze de resultaten van het optreden van politie, justitie en slachtofferhulp beoordelen? Zo neen, waarom niet?
 
(1)  Spits, 15 januari 2009

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 5195 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English