Nederland weer van ons

Na het sjoemelen met klimaatgegevens bij Climategate, het liegen van de VN over smeltende gletsjers, blijkt nu dat er in de VS gefraudeerd is met temperatuurdata. 
 
PVV-Kamerlid De Mos: “Het klimaatbeleid is door al die leugens en frauduleuze handelingen één grote janboel geworden. De minister doet er verstandig aan geen euro aan klimaatbeleid meer uit te geven, voordat alle klimaatleugens boven tafel gekomen zijn”.

Vragen van het lid De Mos aan minister Cramer over het bericht dat in de VS met temperatuurdata is gefraudeerd.
 
1.)
Bent u bekend met het bericht “Global Warming: The Other Side - Segment 4”? *
 
2.)
Na 1000 uur onderzoek van computerdata zijn zowel het National Climate Data Center en NASA Goddard  Institute of Space Studies beiden in opspraak geraakt omdat er met data geknoeid is. Wat is uw reactie op wederom een klimaatschandaal? 

3.)
Deelt u de mening dat wanneer de uitkomsten van data ervoor zorgen dat de eigenlijke temperatuurmeting van een vast punt op een bepaalde tijd in geheel niet overeenkomt met de uitkomsten van modellen (een van de uitkomsten van het onderzoek), dit op zijn zachts gezegd verdacht is? Zo neen, waarom niet?
 
4.)
Deelt u de mening dat het onderzoek laat zien dat er selectief gebruik van temperatuurmeetpunten wordt gemaakt waardoor een oneigenlijke wetenschappelijke methode ontstaat om tot globale temperatuurmetingen te komen? Zo neen, hoe verklaart u het dan dat het aantal temperatuurmeetpunten wereldwijd is gedaald van 6.000 naar zo’n 1.500??
 
5.)
Bent u bekend dat landmetingen van temperatuur laten zien dat juni ’09 de op 1 na warmste in 130 jaar was, dit gebaseerd op de meettechniek zoals beschreven in vraag 4, maar dat sattelietmetingen echter laten zien dat diezelfde juni ’09 de op 13 na koudste in 30 jaar was. Deelt u de mening dat niet beiden metingen goed kunnen zijn en dat de verschillen zijn op zijn zachts gezegd verdacht zijn? Zo neen, waarom niet?
 
6.)
Deelt u de mening dat u geen euro aan klimaatbeleid moet uitgeven voordat u een helder inzicht heeft in alle klimaat leugens en frauduleuze handelingen? Zo neen, waarom niet?

* http://www.kusi.com/weather/colemanscorner/81559212.html

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4265 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English