Nederland weer van ons

Voorzitter,

Saban Baran en justitie. Dat is zo langzamerhand een heel slecht feuilleton geworden. Is er nog een goed einde mogelijk? Dat wil ik van de minister weten. Justitie stapelde fout op fout in deze zaak. Wanneer komt er nu eens een einde aan dit geblunder? Wanneer wordt er nou eens recht gedaan aan de slachtoffers van deze tiran?

Het is een godgeklaagd schandaal dat deze 100-voudig vrouwenhandelaar niet in de kerker is opgesloten waar hij thuis hoort. Hoe is het mogelijk dat enkele journalisten deze ontsnapte crimineel wèl weten op te sporen en de Nederlandse justitie niet? Als zijn ambtenaren het niet kunnen, wil de minister dan de inzet van bountyhunters overwegen?

Dat Baran vrij rondloopt is niet alleen een grove blunder van Justitie jegens zijn slachtoffers hier maar ook jegens mensen in Turkije, die de grote kans lopen om daar alsnog ook slachtoffer van zijn kwalijke praktijken te worden. Een 100-voudig vrouwenhandelaar die vrij rondloopt, zeker wanneer hij een discotheek runt, levert een groot gevaar op voor nieuwe slachtoffers. Heeft Nederland Turkije eigenlijk terstond op de hoogte gesteld van Baran’s ontvluchting en dat hij waarschijnlijk naar Turkije zou vluchten?

Welke mogelijkheden zijn er, minister, om Baran zijn 15 jaar celstraf die hij in Neder-land kreeg, in Nederland of – beter nog – in Turkije te laten uitzitten? De PVV vindt dat de Minister van Justitie alles in het werk moet stellen om dit te realiseren. Welke acties zijn daartoe al genomen en heeft de minister nog mogelijkheden om Baran in de kerker te krijg waar hij thuis hoort?

De discotheek die Baran samen met een ook al aan de Nederlandse justitie ontsnapte handlanger van Holleeder (soort zoekt soort, zullen we maar zeggen) schijn te runnen, heeft een veelzeggende naam. Die heet namelijk: De Escape!

Voorzitter, deze schurk trekt een lange neus tegen zijn slachtoffers in Nederland en lacht de Nederlandse rechtsstaat vierkant uit.
Mijn vraag is: welk antwoord heeft de Minister van Justitie daarop.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3535 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English