Nederland weer van ons

De Partij voor de Vrijheid roept minister Rouvoet van Jeugd en Gezin op om een onderzoek te starten naar aanleiding van de berichtgeving dat het personeel in de jeugdzorg alarm slaat voor de toestand in instellingen voor probleemjongeren.
 
PVV-Kamerlid De Mos: "Als personeel in de jeugdzorg zelf stelt niet opgewassen te zijn tegen de harde praktijk, wat leidt tot geweld en bedreigingen, dan wordt het hoog tijd dat minister Rouvoet een onderzoek instelt naar de ernst van de situatie. Mocht de situatie zo schrijnend zijn als de oud-medewerkers veronderstellen, dan moet Rouvoet ingrijpen, daar hij verantwoordelijk is voor de veiligheid van het personeel." Vragen van het lid De Mos (PVV) aan minister Rouvoet van Jeugd en Gezin
 
24 januari 2010
 
1.)
Bent u bekend met het bericht 'Zorg probleemjeugd in het gedrang"? (1)
 
2.)
Deelt u de mening dat de berichtgeving aangaande de situatie van het personeel in de jeugdzorg zorgelijk genoeg is om een onderzoek in te stellen? Zo neen, hoe gaat u dan met de berichtgeving om?
 
3.)
Mocht uit het onderzoek blijken dat de situatie inderdaad tot onveilige situaties van het personeel leidt, wat gaat u dan doen om de veiligheid van het personeel te garanderen?
 
4.)
Hoe kan het zo zijn dat jongeren met ernstige gedragsprobemen in het bezit kunnen komen van messen waar zij het personeel mee bedreigen?
 
(1) "Zorg probleemjeugd in het gedrang", NOS teletekst, 24 januari 2010

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3625 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English