Nederland weer van ons

Naar aanleiding van een onderzoek van de Consumentenbond eist de PVV opheldering van minister Cramer aangaande het voorliegen van de consument, die door het gloeilampverbod flink moet aftikken voor een slecht presterende ledlamp.

“Nu blijkt dat de ledlamp niet voldoet aan alle mooie praatjes van Cramer haar reclamecampagnes, moet de minister maar eens opheldering geven waarom de trouwe en betaalbare gloeilamp moest sneuvelen voor een veel duurdere ledlamp waarvan de besparingen bitter tegenvallen”, aldus PVV-Kamerlid De Mos.

Klik hier om het bericht op Trouw.nl te lezen.
Klik hier om het artikel op NU.nl te lezen.

Vragen van het lid De Mos aan minister Cramer van Milieu over het bericht dat ledlampen in geheel niet beter zijn dan spaar- of gloeilampen.

26 januari 2010

1.)
Bent u bekend met het bericht “Laat ledpeertje nog even liggen”?*

2.)
De conclusie van de consumentgids is ‘De vlag is te vroeg uitgehangen’. Deelt u de mening dat tezamen met deze schokkende conclusie en dit regelrechte voorbeeld van volksverlakkerij, het verbod op de verkoop van de good old 100Watt gloeilamp direct moet worden teruggedraaid? Zo neen, waarom niet?

3.)
De beloofde hoeveelheid licht afkomstig van ledlampen wordt schromelijk overdreven en kan op geen enkele manier concurreren met de lichtopbrengst van een gloeilamp. Deelt u de mening dat het gloeilampverbod de burger dwingt om deze  veel te dure en ook slechte met leugens gepresenteerde ledlamp aan te schaffen?

4.)
Bent u bereid om het 100Watt gloeilampverbod terug te draaien en het voornemen de 75 en 60Watt gloeilamp te verbieden bij voorbaat af te schieten? Zo neen, wat doet u dan met de ledlampen die al na een week stukgaan en niet voldoen aan de beloofde levensduur van 25 jaar?

5.)
De besparing wordt door de slechte lichtopbrengst veel minder dan u heeft voorgesteld en dat maakt de ledlamp nog duurder en minder aantrekkelijk. Deelt u de mening dat de burger die wordt gedwongen om diep in de buidel te tasten om een extreem dure, en naar nu blijkt slechte lamp aan te schaffen een inperking van de vrijheid van keuze van de burger is en een goed voorbeeld van het socialistische gedachtegoed van deze linkse regering? Zo neen, waarom niet?      

* Consumentengids februari 2010.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3895 gasten

donaties

doneer

Nederland
English