Nederland weer van ons

De Partij voor de Vrijheid is geschokt over de onaflatende stroom schandalen rondom het klimaatpanel IPCC. De laatste dagen is bijvoorbeeld gebleken dat gegevens van Chinese weerstations zijn achtergehouden, omdat ze aantonen dat het wel meevalt met de klimaatverandering. Verder blijkt dat het IPCC-rapport gebaseerd is op een afstudeerscriptie en dat gegevens afkomstig zijn van Greenpeace, dat zelf belanghebbende is.

PVV-er De Mos: “De schandalencarrousel rondom het IPCC maakt iedereen zo duizelig, dat het onverantwoord is om geld uit te geven aan klimaatbeleid dat gebaseerd op de rapporten waarmee gemanipuleerd is. Ik roep de minister op om het klimaatbeleid ‘on hold’ te zetten, in elk geval totdat alle berichten rondom klimaatfraude zijn onderzocht.

Kamervragen van het lid De Mos aan minister Cramer van VROM
2 februari 2010

1.)
Bent u bekend met het bericht ‘Schandaal klimaatfraude wordt steeds groter’?

2.)
Deelt u de mening dat de schandalencarrousel rondom het IPCC het onverantwoord maakt om geld te blijven investeren in klimaatbeleid, omdat dat klimaatbeleid gebaseerd is op frauduleuze en gemanipuleerde rapporten? Zo ja, wilt u het klimaatbeleid ‘on hold’ zetten, tot in ieder geval meer duidelijkheid ontstaan is over de schaal waarop gefraudeerd en gemanipuleerd is?

3.)
Deelt u de mening dat uw eerste opvatting over climategate, namelijk dat er geen basis is voor zorg, wordt ondermijnd door de berichtgeving in ‘The Guardian’ waaruit blijkt dat er gegevens van Chinese weerstations zijn achtergehouden, omdat die zouden aantonen dat het wel meevalt met de klimaatverandering? Zo neen, wat vindt u dan van het nieuws van het verdonkeremanen van Chinese meetgegevens?

4.)
Deelt u de mening dat door het nieuws rondom de Chinese weerstations het IPCC verder in diskrediet brengt? Zo neen, waarom niet?   

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/257274/Schandaal-klimaatfraude-wordt-steeds-groter.htm?print=true

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 5115 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English