Nederland weer van ons

De Partij voor de Vrijheid wil van minister Plasterk weten waarom belastinggeld wordt gebruikt voor een suggestieve film over een moord op Geert Wilders. Het filmpje is gemaakt door Pezpaq, een onderdeel van FunX, een zwaar gesubsidieerde multiculti-radiozender.

PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma: "Dit is ronduit smakeloos. Geert Wilders leeft onder de zwaarst mogelijk beveiliging. Dat je entertainment maakt over de moord van zo iemand is walgelijk. Waarom moeten mensen hier in hemelsnaam belasting voor betalen? Het zou goed zijn als FunX haar subsidiegeld gaat gebruiken om mee te doen aan het reguliere luisteronderzoek. Dan zal snel blijken dat de zender door vrijwel niemand beluisterd wordt en dus snel kan worden opgeheven."

Vragen van het lid Bosma aan de minister van Mediazaken, dr. Plasterk, inzake een moordfilmpje over Geert Wilders.
4 februari 2010

1.)
Heeft de minister kennisgenomen van het filmpje 'De Moord op Geert Wilders'?*
 
2.)
Zijn u gevallen bekend waarin de staatsomroep 'moordfilmpjes' heeft gemaakt over linkse politici, of is de agressie van de staatsomroep weer alleen gericht tegen rechtse politici?

3.)
Hoe verhoudt zich de vervaardiging van het filmpje tot de Mediawet, die de publieke omroep voorschrijft 'van ons allemaal, voor ons allemaal te zijn'?

4.)
Acht u de staatsomroep medeverantwoordelijk als iemand de daad bij het woord voegt?

* Klik hier om het filmpje te bekijken op FunX.nl

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 8665 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English