Nederland weer van ons

De Partij voor de Vrijheid vindt het een schande dat minister Cramer blijft verkondigen dat de hoofdconclusies van het IPCC, de aarde warmt op en de mens draagt hier in belangrijke mate aan bij.

PVV-Kamerlid De Mos:”Minister Cramer ziet door de klimaatbomen het bos niet meer. De wereld om haar heen staat in brand, maar de minister heeft nog geen rookpluim gezien. Zelfs Phil Jones (voormalig IPCC-onderzoeker) stelt dat er sinds 1995 geen sprake meer is van ‘Global Warming’. Het regent bewijzen dat het klimaatbeleid gebaseerd is op een poets, maar Cramer lijkt wel de dirigent van het ‘Titanic-orkest’. Ze weet dat ze zinkt, maar ze speelt onverdroten voort.”

Kamervragen van het lid De Mos aan minister Cramer van Milieu over het bericht dat Phil Jones toegeeft dat er geen opwarming plaats heeft gevonden sinds 1995 en dat warmere periodes in de middeleeuwen hebben plaatsgevonden zonder invloed van de mens.

15 februari 2010

1.)
Bent u bekend met het berichten “Climategate U-turn as scientist at centre of row admits; There had been no global warming since 1995” (1), “Climategateprofessor: Er was eerder klimaatopwarming” (2), “Het gelijk van Henk Tennekes” (3) en “Klimaatprof maakt bocht” (4)?

2.)
Deelt u de mening dat nu één van de hoogste IPCC-bazen, Phil Jones, stelt dat de recente klimaatopwarming niet uniek en significant is, u het miljardenverslindende klimaatbeleid en al daarmee samenhangende klimaatmaatregelen, zoals de kilometerheffing, direct moet stoppen? Zo neen, hoe verklaart u dan het feit dat u uw klimaatbeleid mede heeft gebaseerd op deze Phil Jones, die nu stelt dat er sinds 1995 geen sprake meer is van ‘Global Warming’?

3.)
Deelt u de mening dat de veronderstelling van Phil Jones dat de aarde in de middeleeuwen een warmer klimaat heeft gekend evenals de opwarmingscurven tussen 1860 – 1880 en 1910 – 1940 uw veronderstelling dat de mens, door CO2-uitstoot als gevolg van menselijk handelen, invloed heeft op het klimaat ondermijnt? Zo neen, kunt u mij dan uitleggen op welke manier mensen tijdens de middeleeuwen op grote schaal verantwoordelijk waren voor de uitstoot van CO2?

4.)
Wat is uw mening en beleid aangaande de uitspraak van de toenmalig directeur beleidsdirecteur bij het KNMI die stelt dat we veel benauwder moeten zijn voor de afkoeling van de aarde vanwege het feit dat onze landbouwgebieden het dan massaal laten afweten?  

(1)     “Climategate U-turn as scientist at centre of row admits; There had been no global warming since 1995”, Daily Mail, 14 februari 2010

(2)     “Climategateprofessor; Er was eerder klimaatopwarming”, Elsevier, 15 februari 2010

(3)     “Het gelijk van Henk Tennekes”, De Telegraaf, 13 februari 2010

(4)     “Klimaatprof maakt bocht”, De Telegraaf, 15 februari 2010

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2505 gasten

donaties

doneer

Nederland
English