Nederland weer van ons

De Partij voor de Vrijheid stelt dat de invoering van de OV-chipkaart reizigers krom laat liggen om de enorme prijsstijgingen binnen het openbaar vervoer te kunnen betalen.

PVV-Kamerlid De Mos: “Nu blijken ook de reizigers in de Haagse regio de klos als gevolg van de invoering van de OV-chipkaart. Gemiddeld zal de reiziger na invoering van de chipkaart er in de regio Haaglanden 13% op achteruit gaan, maar wie straks met de bus van Den Haag naar Naaldwijk wil gaat 33% meer betalen; je reinste diefstal!”

Klik hier om het bericht te lezen op denhaagfm.com.

Kamervragen van het lid De Mos (PVV) aan staatssecretaris Huizinga van verkeer over het bericht dat ook in de regio Haaglanden de prijzen voor reizen met het OV fors stijgen.

1.)
Bent u bekend met de berichten “Forse stijging buskaartje” (1) en “Dure OV-chipkaart vooral veroorzaakt door starttarief” (2)

2.)
Deelt u de mening dat een gemiddelde tariefsverhoging van 13% in de regio Haaglanden als gevolg van de invoering van de OV-chipkaart volstrekt onacceptabel is? Zo ja, wat gaat u doen om deze prijsstijgingen tegen te gaan?

3.)
Deelt u de mening dat een prijsstijging met 33% voor een busritje Den Haag – Naaldwijk gelijk staat aan diefstal? Zo neen, hoe zou u deze prijsstijging dan willen typeren?

4.)
Deelt u de mening dat de schandalige prijsstijgingen die met de invoering van de OV-chipkaart niets te maken meer hebben met de eigenlijke redenen voor het invoeren van deze kaart, namelijk het reizen veiliger en eenvoudiger maken? Zo ja, kunt u garanderen dat er geen prijsstijgingen komen en wilt u nog eens uitleggen hoe door de invoering van de OV-chipkaart het reizen veiliger en eenvoudiger wordt, want van die beginselen ziet de PVV niets terug?

(1)   “Forse stijging buskaartje”, AD Den Haag, 15 februari 2010
(2)   “Dure OV-chipkaart vooral veroorzaakt door starttarief, AD Den Haag, 15 februari 2010

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2775 gasten

donaties

doneer

Nederland
English