Nederland weer van ons

Het is verbijsterend, dat opnieuw een tbs-er, voor wie geen enkel perspectief op verbetering bestaat, verlof heeft gekregen om te gaan winkelen in de Hema te Uden. Daardoor kreeg hij de gelegenheid om, onder begeleiding van een medewerker van de tbs-kliniek en onder volle verantwoordelijkheid van die kliniek en van de minister van Justitie, een willekeurige vrouw in die winkel neer te steken.“Dit is nu de zoveelste keer dat het fout gaat met een tbs-er. Het is verbijsterend dat de verantwoordelijken voor beveiliging van ons land zo blijven blunderen. Stop met de tbs en sluit gevaarlijke misdadigers zeer lang op in zwaar bewaakte gevangenissen” aldus PVV-kamerlid Raymond de Roon.

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Justitie over tbs’er die tijdens verlof een vrouw neerstak:

1.)
Kent u het bericht “tbs’er steekt vrouw neer in Hema”  (1) ?

2.)
Klopt het dat deze tbs’er verbleef in een kliniek voor onbehandelbare tbs’ers (longstay) ?

3.)
Hoe kan het, dat een onbehandelbare tbs’er, toestemming kreeg voor een op terugkeer in de samenleving voorbereidend verlof?

4.)
Wilt u verbieden dat onbehandelbare tbs’ers nog verlof kunnen krijgen? Zo neen, waarom niet?

5.)
Gaat u excuses en schadevergoeding aanbieden aan de vrouw die dankzij dit onzin-verlof de gelegenheid kreeg om haar neer te steken? Zo neen, waarom niet?

6.)
Bent u het met mij eens, dat de beveiliging van de samenleving veel beter gediend is met afschaffing van de tbs en oplegging van zeer langdurige gevangenisstraffen aan gevaarlijke misdadigers? Zo neen, waarom niet.

(1) Klik hier om het bericht op AD.nl te lezen.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2780 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties