Nederland weer van ons

Terwijl een viervoudig moordenaar maar door blijft procederen om aan een groot deel van zijn gevangenisstraf te ontkomen, worden de nabestaanden van zijn slachtoffers niet gehoord en gezien door Justitie.“Dat is onaanvaardbaar” aldus PVV-justitiewoordvoerder Raymond de Roon. “TBS moet worden afgeschaft en vervangen door zeer lange gevangenisstraffen voor gevaarlijke misdadigers. En tot het zo ver is, moet  alles opalles worden gezet om te voorkomen dat zij een deel van hun gevangenisstraf kunnen ontlopen in rechterlijke procedures waar de belangen van slachtoffers en nabestaanden gewoon worden genegeerd”.

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Justitie over meervoudig moordenaar die onder een flink deel van zijn gevangenisstraf uit probeert te komen: 

1.)
Bent u op de hoogte van het bericht:‘ontsnapt rambo dankzij tbs-truc?’ (1)?

2.)
Wanneer wordt uw voornemen om de zgn. Fokkensregeling (waardoor tot gevangenisstraf en tbs veroordeelde misdadigers een flink deel van hun gevangenisstraf niet hoeven uit te zitten) in te trekken,  omgezet in daden?

3.)
Klopt het dat slachtoffers en nabestaanden in een procedure bij de Raad voor Strafrechtstoepassing over toepassing van de Fokkensregeling geen spreekrecht hebben?

4.)
Bent u met mij van mening dat het onaanvaardbaar is dat criminelen in deze procedure kunnen vragen om hun gevangenisstraf flink in te korten, terwijl slachtoffers en nabestaanden daarover hun mening niet kenbaar kunnen maken? Zo neen, waarom niet?

5.)
Bent u voornemens om in aansluiting op het invoeren van de wet spreekrecht voor slachtoffers, op korte termijn een spreekrecht voor slachtoffers/nabestaanden te realiseren in dergelijke procedures bij de Raad voor Strafrechtstoepassing? Zo ja, hoe? Zo neen, waarom niet?

6.)
Bent u het met mij eens, dat de beveiliging van de samenleving veel beter gediend is met afschaffing van de tbs en oplegging van zeer langdurige gevangenisstraffen aan gevaarlijke misdadigers? Zo neen, waarom niet?

(1) Klik hier om het bericht op Telegraaf.nl te lezen.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3680 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties