Nederland weer van ons

Aanvullende vragen van het lid Agema (PVV) aan de minister van BZK over het bericht dat directeur Lodewijk de Waal van Humanitas goedpraat dat PVV-raadslid Rene Eekhuis wordt uitgesloten terwijl hij notabene zelf op de landelijke kieslijst van de PvdA staat.

1.)
Bent u bekend met het bericht (*) waarin directeur Lodewijk de Waal stelt dat Humanitas PVV-stemmers geen strobreed in de weg legt maar dat dat dat lastig wordt als zij actief zijn voor Humanitas en actief zijn voor de PVV doelend op PVV-gemeenteraadslid Rene Eekhuis?

2.)
Bent u bekend met het feit dat Lodewijk de Waal zelf op de kieslijst van de PvdA voor de landelijke verkiezingen van 9 juni as staat? Wat vindt u van dit meten met twee maten door subsidieontvanger Humanitas?

3.)
Vindt u het getuigen van fatsoen dat subsidieontvanger Humanitas tot op heden niet reageert op de brief van de advocaat van de heer Eekhuis waarin Humanitas erop gewezen wordt dat zij op onjuiste wijze het bestuur Noordwest – waar de heer Eekhuis nu nog het enige bestuurslid is – ontbindt?

4.)
Wilt u de subsidie voor Humanitas per direct stoppen vanwege dit absurde meten met twee maten dat door de directeur ook nog eens wordt verdedigd? Zo neen, waarom niet en hoe praat u deze discriminatie door Humanitas dan goed? Op welke wijze gaat u Humanitas berispen en welke mogelijkheden daartoe benut u?

Trouw, “Ook wie PVV stemt is welkom bij ons”, 21 april 2010

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2105 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties