Nederland weer van ons

De Partij voor de Vrijheid wil dat de miljoenensubsidie aan de KRO per onmiddellijk gestaakt wordt. De KRO stuurt vandaag een brief aan haar bijna 460.000 leden om geen PVV of GroenLinks te stemmen. Volgens de PVV is dit stemadvies in strijd met de Mediawet.

PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma: “Dit is opnieuw een voorbeeld dat de staatsomroep de weg kwijt is. Nu gebruikt men ons belastinggeld om mensen politiek te beïnvloeden. Het valt in deze tijden van bezuinigingen niet te verkopen dat daar wel belastinggeld voor beschikbaar is, maar dat in de zorg en het onderwijs alles achteruitholt.”

“Daarnaast is de actie in strijd met de Mediawet. Er staat nergens in de wet dat het de taak is van omroepen om burgers politiek op te voeden en hen brieven te sturen wat ze moeten stemmen. De actie valt buiten de activiteiten van omroepen. Het is een perfide actie. PVV-stemmers betalen mee aan actie tegen de PVV. Daarom moet de minister nu keihard ingrijpen en de subsidie aan de KRO per onmiddellijk staken.”

Kamervragen van het lid Bosma aan de minister van Mediazaken over verkiezingsbeïnvloeding door de Katholieke Radio-omroep..

25 mei 2010

1.) Heeft u kennisgenomen van het bericht ‘KRO geeft stemadvies aan leden’*

2.) Op grond van welk artikel van de Mediawet onderneemt de KRO deze actie?

3.) Is het een doel van omroepverenigingen om door middel van brieven het stemgedrag van burgers te beïnvloeden? Zo ja, waarom?

4.) Wat kost deze actie?

5.) Bent u bereid de subsidie aan de KRO per onmiddellijk in te trekken?

* http://www.telegraaf.nl/binnenland/6780644/__KRO_geeft_stemadvies_aan_leden__.html

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4350 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties