Nederland weer van ons

VWS-woordvoerder Fleur Agema heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het nieuws dat de gemeente Den Haag junks laat afkicken in de Algarve.

Vragen van het lid Agema (PVV) aan de staatssecretaris van VWS over het voornemen om junks te laten afkicken in de Algarve voor 350 euro per dag.

1)
Bent u bekend met het bericht “Den Haag laat junks afkicken in Algarve”? (*)

2)
Bent u met mij van mening dat dit de wereld op zijn kop is omdat er ouderen zijn die hun trouwe huishoudelijke verzorger wordt afgepakt terwijl er tegelijkertijd dit soort geldverkwistende voornemens (om junks te laten afkicken in het buitenland voor 350 euro per dag) zijn? Zo neen, waarom niet?

3)
Krijgt u niet het schaamrood op de kaken van dit soort idiote voorstellen om gemeenschapsgeld met tonnen euro’s over de balk te smijten en bent u bereid de gemeenteraad van Den Haag op het matje te roepen met de boodschap dat dit de geloofwaardigheid van de overheid schaadt? Zo neen, waarom niet?

4)
Bent u met mij van mening dat het te zot voor woorden is om 10.000 euro per maand per junk te verspillen omdat afkickprograpmma’s goeddeels mislukken en het geld dan wel op is en de politiek niet meer heeft gedaan dan het kopen van een goed gevoel terwijl kwetsbare ouderen in de kou worden gezet? Zo neen, waarom niet?


5)
Bent u met mij van mening dat junks eenmalig de kans moeten krijgen om uitsluitend in Nederland af te kicken en in tweede instantie voor onbepaalde tijd te werk gesteld moeten worden in een Rijkswerkinrichting? Zo neen waarom niet?

6)
Bent u voornemens deze vorm van zorg in het buitenland in het geheel te verbieden? Zo neen, waarom niet?


(*)
Elsevier.nl, Den Haag laat junks afkicken in Algarve, 15 januari 2008
Telegraaf.nl, CDA-raadslid: Afkicken in dorp Portugal, 15 januari 2008

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 5190 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties