Nederland weer van ons

Vragen van de leden Wilders en Fritsma aan de ministers van Binnenlandse Zaken, Justitie en voor Wonen, Wijken en Integratie over het bericht dat PvdA-deelraadslid Bouchra Ismailli een petitie van de Hizb ut-Tahrir heeft ondertekend.

1.)
Bent u bekend met het bericht ‘PvdA’ster dubbel in de fout’*?

2.)
Verwerpt u net als wij de ondertekening van een petitie van de in veel landen verboden radicale moslimorganisatie Hizb ut-Tahrir door het Rotterdamse PvdA-deelraadslid Bouchra Ismailli? Zo neen, waarom niet?

3.)
Bent u ermee bekend dat voornoemde petitie ook is ondertekend met teksten als “Wat jullie nodig hebben is een zware bomaanslag” en “Eens zal de hel losbarsten. Wees gewaarschuwd”**? Vindt u dat net als wij verwerpelijke teksten?

4.)
Bent u bekend met de uitspraak van Hizb ut-Tahrir voorman Okay Pala “Wij zijn het niet eens met de vrijheid van meningsuiting, want we verwerpen de democratie! Ons alternatief is de islam”**? Deelt u onze afschuw over deze uitspraak? Zo neen, waarom niet?

5.)
Bent u bereid de Hizb ut-Tahrir, die streeft naar de oprichting van het kalifaat en volgens de AIVD daar eventueel geweld voor zal gebruiken, in Nederland te verbieden? Zo neen, waarom niet?

6.)
Deelt u onze mening dat mevrouw Bouchra Ismailli haar zetel in de Rotterdamse deelraad Charlois zou moeten opgeven? Zo neen, waarom niet?

* http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article1989541.ece
** De Telegraaf, zaterdag 12 januari 2008

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2900 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties