Nederland weer van ons

Raymond de Roon heeft er vandaag tijdens het mondelinge vragenuur bij de minister van Binnenlandse  Zaken op aangedrongen om de salarissen van alle politiemensen in de rangen agent, hoofdagent, brigadier en inspecteur met 200 euro netto te verhogen.

De politie-acties kunnen op bepaalde momenten leiden tot een slechtere bereikbaarheid van de politie voor hulpbehoevende burgers. Als dat zo is, dan moeten we dat betreuren. Maar we hadden dat niet hoeven betreuren, als het kabinet bereid zou zijn om onze politiemensen een behoorlijk salaris te betalen.

En dan heb ik het niet over de bureautijgers in de hogere politierangen. Niet over hoofdinspecteurs, commissarissen en hoofdcommissarissen. Dan heb ik het over de politieman en de politievrouw die in zijn of haar dagelijks werk geconfronteerd wordt met menselijk leed en ellende, met spugende  en bijtende met hiv besmette verslaafden, met hondsbrutale reljeugd die er een eer in schept om de politie te sarren, met dronken proleten, met bedreigingen, met beledigingen en met fysiek geweld. Allemaal, voorzitter, allemaal zijn deze politiemensen aan hun baan begonnen uit maatschappelijke betrokkenheid. Gemotiveerd door hun wens om de samenleving van dienst te zijn, om orde en veiligheid in de samenleving te bewerkstelligen en om medemensen in nood te helpen, hebben zij gekozen voor een loopbaan bij de politie. Ze zijn niet gegaan voor het grote geld maar voor dienstbaarheid aan de samenleving èn met de bereidheid om voor dát belang persoonlijke risico’s te lopen. Voorzitter, de minister heeft bij Pauw en Witteman gezegd, dat het risico dat een politieman in zijn werk loopt, hetzelfde is als het risico dat een buschauffeur of een trambestuurder loopt. Hoe dúrft u zoiets te zeggen, minister. Onbegrijpelijk!

Voorzitter, de salarissen voor deze mensen zijn om over te huilen. Een hoofdagent, ook na 30 jr, bruto max Euro 2664 p maand! Waarom heeft deze minister zo weinig op met de politie? Ik begrijp dat niet. Waarom doet de minister zo moeilijk over een betere beloning voor de politie. Op 7 dec jl heeft de minister nog tegen de bonden gezegd, dat ze nog miljoenen achter de hand heeft. Waarom komt ze niet met dat geld over de brug?

Voorzitter, de politie verdient meer dan deze inzet van de minister tot nu toe. Geen gemarchandeer over een paar procentjes uit te smeren over meerdere jaren maar netto Euro 200 er bij voor alle politiemensen in de rangen agent, hoofdagent, brigadier en inspecteur.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3160 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties