Nederland weer van ons

Geen reisjes naar Californie voor autochtone Nederlanders.
De Partij voor de Vrijheid heeft zich geërgerd aan de aanwezigheid van onderwijs-minister Plasterk op een prijsuitreiking waar alleen allochtone studenten een kans hadden op een prijs. Vijf studenten ontvingen vorige week de Echo Award, voor allochtoon talent in het hoger onderwijs.

PVV-onderwijswoordvoerder Martin Bosma: “Dit kan toch niet anno 2008. Autochtone Nederlanders zijn volledig buitengesloten. Als allochtonen worden benadeeld heet het ‘discriminatie’ en ‘racisme’. Als autochtone Nederlanders worden buitengesloten heet dat verantwoord onderwijsbeleid. Alleen allochtonen maken kans op een reisje naar California, de hoofdprijs van de Echo awards. Autochtonen moeten thuisblijven. Het geeft weer eens aan dat dit kabinet en de PvdA er op de eerste plaats zijn voor Ali en Achmed en niet voor Henk en Wim.”

De Partij voor de Vrijheid stelt vandaag de volgende kamervragen aan minister Plasterk.

Vragen van het lid Bosma (Partij voor de Vrijheid) aan minister Plasterk van OCW inzake discriminatie van autochtonen bij het uitreiken van prijzen aan studenten.

1.)
Klopt het dat U aanwezig bent geweest op de prijsuitreiking van de Echo awards*?

2) 
Deelt u mijn mening dat er sprake is van discriminatie als alleen allochtonen naar Californie mogen?

3) 
Zou U ook prijzen uitreiken waarvoor alleen autochtonen in aanmerking komen?

4) 
Hoe verhoudt uw aanwezigheid zich tot artikel 1 van de Grondwet die toch door het kabinet wordt gezien als een fundament van onze beschaving en die discriminatie uitsluit?


* http://www.echo-net.nl/award/

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4500 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties