Nederland weer van ons

Hieronder de inbreng van Geert Wilders tijdens het interpellatiedebat over de weigering van de Britse regering om hem toegang te verlenen tot Groot-Brittannië.

Mevrouw de Voorzitter,

Vorige week donderdag werd de vrijheid van meningsuiting in Europa een zware slag toegebracht. Dit keer niet door een Amsterdams Hof maar door de regering van het Verenigd Koninkrijk.

Een gekozen parlementslid van een land dat lid is van de Europese Unie, die zou spreken op uitnodiging van een lid van het eerbiedwaardige Hogerhuis werd door de Britse regering al op het vliegveld geweigerd. In plaats van te spreken in de House of Lords, zat ik een paar uur in een detentiecentrum op Heathrow.

Voorzitter, volgens de Britten zou ik de sociale cohesie bedreigen en daardoor een gevaar zijn voor de openbare orde. In een tweede brief, die ik in mijn handen gedrukt kreeg vlak voordat ik in het vliegtuig terug naar Amsterdam werd gezet, wordt niet alleen verwezen naar mijn vervolging in Nederland, maar staat zelfs dat mijn aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk zou kunnen leiden tot geweld tussen bevolkingsgroepen. Voorzitter, er was niet eens één demonstrant op straat, de Britse regering is volledig doorgedraaid.

Britse gastvrijheid blijkt ook selectief te zijn. Mahmoud Suliman Ahmed Abu Ridah, verbonden aan Al-Qaeda, iemand die geld inzamelt voor jihadistische organisaties, was wel welkom, zelf als gast in het parlement. Demonstraties ter ondersteuning van de terreurorganisatie Hamas worden ook gewoon toegestaan door de Britse regering. Een popgroep die zingt dat homo’s moeten worden vermoord kan optreden in het Verenigd Koninkrijk. De woordvoerder van de terreurgroep Hezbollah, Ibrahim Moussawi, was vorig jaar nog van harte welkom in Londen. Eerder was Yusuf al-Qaradawi, die zelfmoordaanslagen verheerlijkt en wil schieten op joden van harte welkom in het Verenigd Koninkrijk. Maar een democratisch gekozen Westerse islamcriticus, die door geen rechtbank in de wereld is veroordeeld, een Britse collega parlementariër is uitgenodigd wordt het land uit geknikkerd.  Inderdaad, Winston Churchill – die de Koran vergeleek met Mein Kampf – zou zich in zijn graf omdraaien.

Dit alles geeft weer eens de scheidslijnen aan van de oorlog die in Europa woedt. Boze moslims oefenen druk uit, moslim-parlementariërs zetten zich in voor de islam, linkse politici bedrijven clientelisme en buigen voor die achterlijke woestijn-ideologie. Zo gaat het. Waar links en de islam samengaan, daar is het met onze vrijheid snel gedaan.

En dan de Nederlandse regering. Die liet slechts wat plichtmatige ketelmuziek horen. De Britse ambassadeur werd weliswaar door minister Verhagen uitgenodigd om vermoedelijk onder het genot van een kopje earl grey een en ander toe te lichten. Maar de man had natuurlijk moeten worden ontboden. Niet uitgenodigd, maar ontboden.

Het meest kwalijke is de totale afwezigheid van de minister-president. En niet voor de eerste keer. Ook vorig jaar, kort na het verschijnen van Fitna, toen de Indonesische president verklaarde dat ik Indonesië nooit meer in mag, zweeg premier Balkenende. En nu laat hij het opnieuw afweten. Een slap telefoontje achteraf naar de Britse premier Brown met nul komma nul resultaat. Ik moest maar in beroep gaan tegen de beslissing, omdat ik daar flink genoeg voor ben, zo zei de minister-president. Meneer Balkenende, wanneer wordt u een keer flink? Wanneer komt u op voor de Nederlandse Tweede Kamer? Waarom toont u opnieuw geen leiderschap?

Voorzitter, laat ik nog een poging doen, ik hoop niet tegen beter weten in. Ik vraag het kabinet en de minister-president in het bijzonder alsnog te eisen dat de Britse regering het besluit om een Nederlands Tweede Kamerlid niet toe te laten tot het Verenigd Koninkrijk terugdraait. Voor minder doen we het niet.

Klik hier voor de tijdens dit debat ingediende motie

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2675 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties