Nederland weer van ons

Teun van Dijck heeft minister Donner van Sociale Zaken & werkgelegenheid vandaag tijdens het mondelinge vragenuur van de Tweede Kamer aan de tand gevoeld over het bericht dat een massaontslag wordt verwacht in de bouw.

Hieronder zijn spreektekst:

De komende anderhalf jaar verliezen 50.000 bouwvakkers hun baan! Het gaat om één op de tien banen (Economisch Instituut Bouwnijverheid). Na de bouwvak worden de eerste massaontslagen verwacht; en er zijn nu al geen vacatures meer.

De vraag aan de minister is: Wat gaat hij hiertegen ondernemen?

Dit kabinet laat gewoon de boel de boel. We zien de ellende op ons afkomen, maar dit kabinet sluit haar ogen. Dagelijks sluiten tientallen bedrijven hun deuren en verliezen honderden mensen hun baan! Het kabinet staat erbij en kijkt ernaar! Terwijl de werkeloosheid gierend oploopt zet deze minister in om mensen van werk naar werk te begeleiden, maar de vraag is: Welk wer; er is geen werk!

Wat gaat het kabinet ondernemen om de woningmarkt te stimuleren? Er wordt geen huis meer verkocht en ook de woningbouw dreigt nu stil te vallen.

De PVV vindt het ook onbegrijpelijk dat er van de ene kant bijna 100.000 Polen in Nederland aan het werk zijn en van de andere kant Nederlanders massaal ontslagen worden. En dan durft deze minister met droge ogen te zeggen dat er geen verdringing plaatsvindt!? Hoe gaat de minister verhinderen dat de Polen en andere Oost-Europeanen de banen inpikken van Nederlandse bouwvakkers, die straks werkeloos thuis zitten?

Tenslotte wat kost deze openstelling van de grenzen onze economie wel niet. Naast het feit dat er 50.000 uitkeringen verstrekt moeten gaan worden, sluizen de Poolse arbeidskrachten hun verdiende geld terug naar Polen. Dit is een dubbele klap voor onze economie.

Gaarne een uitgebreid antwoord!

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 6210 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties