Nederland weer van ons

Hieronder de inbreng van Martin Bosma tijdens het door hem aangevraagde spoeddebat d.d. 2 september 2009 over de gebeurtenissen omtrent de islamitische basisschool As Siddieq.

Vz,

Als je op de As Sadieq-school een bloem tekent, krijg je straf, want het steeltje lijkt te veel op het christelijke kruis. Een uitgestoken hand van een kaffir wordt niet beantwoord. Niet-islamitische personeelsleden moeten een hoofddoek op en ze moeten vertellen dat het christendom wordt afgeschaft.

Er wordt elke dag gebeden voor de ondergang van het christendom. Joden zijn vertoornden en christenen dwalenden. Andersdenkenden zijn ongelovigen en daar ga je niet mee om. Er zijn aparte eetruimten voor niet-moslims. Instrumentale muziek is verboden, geen afbeeldingen van mensen en dieren zijn toegestaan. Er wordt niet gesproken over Nederlandse feestdagen. De lerares die met kerst grachtenhuisjes met lichtjes in de klas zet wordt ontslagen.

En als je zingt ‘Ozewiezewozewiezewallakristalla’ mag dat ook niet omdat het woord Allah er in voorkomt. Dat zijn de bevindingen van mensen die op de school hebben gewerkt. Die school is eigenlijk een fabriek die orthodoxe moslims produceert.

Er is nu ook een vernietigend rapport van de Onderwijsinspectie. Conclusies:

Lokatie Baarjes 1: zwak
Lokatie Baarsjes 2: zwak
Lokatie Zeeburg: zwak
Lokatie Noord: zwak.

Beroerd onderwijs, plus geen bijdrage aan actief burgerschap en sociale integratie, niet voor niets wettelijke vereisten. Nu blijkt ook nog eens dat er geen jaarverslag 2008 is ingeleverd.

Je zou verwachten dat deze staatssecretaris deze school waar een sekse-apartheid heerst, waar leerlingen worden opgezet tegen Nederland, tegen Joden, tegen christenen onmiddellijk sluit.

Maar wat doet het kabinet: de As-Siddieq wordt gehonoreerd met de handhaving van maar liefst 95 procent van haar toch al ruime budget. Kijk, voorzitter, dat moet je blijkbaar doen in Nederland om meer dan 4 miljoen elk jaar op je rekening te krijgen. De afdeling pappen en nathouden is het parlementaire jaar goed begonnen.

Een paar vragen:

In 2002 heeft staatssecretaris Adelmund ook al aangekondigd de school keihard te gaan aanpakken. De heer Shershaby – nog steeds bestuurslid van de school  - verklaard toen tegen NRC Handelsblad (ik citeer) "Ja, wij krijgen geld uit Saoedi-Arabië, uit Koeweit, uit Duitsland. Wat is daar mis mee?'' Aldus deze voormalige shoarma-verkoper uit De Pijp.

Vz,

kan de staatssecretaris uitsluiten dat de school geld uit het buitenland ontvangt? En dat die vijf procent gewoon wordt bijgepast door kapitaalkrachtige aanhangers van Allah uit het buitenland?

Twee. Voorzitter, waarom mag As Siddieq maar liefst 95 procent houden van het geld dat de Nederlandse belastingbetaler naar deze haathut stuurt? Waarom worden maatregelen steeds maar weer uitgesteld? Nu weer, tot maart 2010. Dit drama duurt al vanaf minstens 1997 toen de bestuursvoorzitter pamfletten uitdeelde met de tekst ‘ongelovigen zijn het brandhout voor de hel’. In 2002 was er al een negatief rapport van de Onderwijsinspectie. De hersenspoelingen gaan maar door, de geestelijke mishandelingen.

De fundamentalistisch islamitische basisschool As Siqqied die haar leerlingen anti-westers opvoedt, in leerresultaten ver achterblijft en niet-islamitische leerkrachten achterstelt en neerbuigend behandelt stond terecht op de nominatie gesloten te worden. Maar wat doet PvdA-wethouder Asscher? Die zegt alleen maar het vertrouwen op zodat deze school gewoon door kan gaan met haar achterlijke praktijken. Dat krijg je als de PvdA slecht in de peilingen staat - die kan dan de door haar vertroetelde moslim-kiezers niet missen.

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2925 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties