Nederland weer van ons

Griekenland staat op de rand van de afgrond. Dat is eigenlijk geen nieuws. We weten al sinds de Griekse toetreding tot de Euro in 2001 dat dit land er niet klaar voor was. Het gesjoemel met cijfers, zaken rooskleuriger voorstellen dan dat ze waren en frauderen met EU-afdrachten werden meerdere keren blootgelegd. Net als de grootschalige belastingontwijking en corruptie (*), de riante pensioenvoorziening en de uit de kluiten gewassen publieke sector (20% van de beroepsbevolking = ambtenaar). (*) Griekenland is samen met Bulgarije en Roemenie het meest corrupte landen van de Europese Unie (volgens Transparency International 2009)

Je zou kunnen zeggen: maar wat hebben wij daarmee te maken? Dat moeten ze toch zelf weten, hoe ze hun eigen land de vernieling in draaien? Helaas is dat niet zo. Dit kabinet is voornemens bijna 5 miljard van onze belastingcenten te pompen in deze failliete boedel.

De minister probeert het ons te verkopen als een goede deal waar we door de hoge rente veel op kunnen verdienen. Maar wij zijn niet gek en de Nederlandse burger ook niet! Dat het allemaal goedkomt is ons ook al eerder wijsgemaakt bij IJsland en Icesave en op het teruggeven van die 1,3 miljard wachten we nog steeds. En ook de 4,7 miljard aan Griekenland is een ongedekte (achtergestelde) cheque zonder keiharde garanties dat we dat geld ooit terugzien.

Nederland zit ondertussen zelf in de diepste crisis sinds de jaren 30 met een torenhoge staatsschuld (380 mld) en gapend financieringstekort (35 mld). De komende jaren moeten wij miljarden bezuinigen om dit gat te dichten en dit gaat de burger al veel pijn doen. En ondanks dit alles denkt dit demissionaire kabinet dat ze het aan de Nederlandse burger kunnen verkopen dat we 4,7 miljard moeten pompen in Griekenland. Hoe naïef kan je zijn!

Voorzitter, De eurolanden en het IMF hebben een akkoord bereikt om Griekenland te helpen met 110 miljard euro. 30 miljard komt van het IMF en 80 miljard komt van de Eurolanden.En Nederland betaalt dus bijna 5 miljard aan de Grieken. Voorzitter, wie goed luistert hoort Portugal of Spanje ook al aan de deur kloppen. Want we zien nu al vergelijkbare problemen bij Portugal en Spanje ontstaan. Het vertrouwen is weg en de rente in deze landen rijst nu ook al de pan uit. Als we niet oppassen gaan we dadelijk ook nog tientallen miljarden aan de Spanjaarden en Portugezen betalen.

De PVV zegt daarom tot hier en niet verder. Dit is een doodlopende weg! We laten ons niet meer gijzelen door corrupte landen. Er gaat wat de PVV betreft geen cent naar Griekenland. Fout gedrag mag niet lonen.

Griekenland moet zijn eigen boontjes doppen, zo is het ook afgesproken, en moet met de banken gaan praten om leningen te herstructureren. Zij hebben gegokt en verloren. Nu moeten zij zelf maar op de blaren zitten en niet de Nederlandse burgers.

Het zou het beste zijn als Griekenland de eurozone zou verlaten. Maar dat kan je helaas niet afdwingen. Maar om te voorkomen dat Nederland verder wordt meegesleurd in de Zuid Europese financiele ellende, wil de PVV de regering oproepen om serieus te overwegen om uit de Euro te stappen en de Gulden weer te introduceren. Bereid maar een plan B voor. Als dadelijk na Griekenland ook de Spanjaarden en Portugezen om miljarden euro’s komen bedelen kunnen we nog meer gaan betalen zonder garantie dat we er ook maar 1 eurocent van terugzien. Het failliet van Europa mag niet het failliet van Nederland worden. Wij mogen niet in deze ellende worden meegesleurd. Wij kiezen voor Nederland, voor onze pensioenen, onze huizen en ons spaargeld.

De Nederlandse belastingbetaler moet al flink bloeden om de puinhopen van de economische crisis en dit kabinet op te ruimen. We gaan nu niet ook nog eens de puinhopen van andere landen opruimen. Tot hier en geen cent verder.

Motie I

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

verzoekt de regering om niet akkoord te gaan met de Nederlandse lening van 4,7 miljard euro aan Griekenland,

en gaat over tot de orde van de dag.

Van Dijck

Motie II

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

verzoekt de regering om een plan voor te bereiden om uit de Europese Monetaire Unie te stappen en weer over te gaan tot invoering van een eigen nationale munt (de Gulden),

en gaat over tot de orde van de dag.

Van Dijck

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3330 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties