Nederland weer van ons

Vorige week spraken we over een lening van 110 miljard euro aan Griekenland en toen kondigde ik al aan dat het niet bij Griekenland zou blijven. Spanje en Portugal klopten al aan de deur. Dat ik gelijk zou krijgen wist ik wel, maar binnen 24 uur, had ik niet verwacht. De 45 miljard voor Griekenland werd binnen 1 week 110 miljard en resulteert nu in een vangnet van 720 miljard voor zwakke eurolanden. Portugal en Spanje worden op hun wenken bediend. En nog is het niet genoeg, voorspelt Nout Wellink vandaag in het NRC. Dit vangnet heeft slechts tijdelijk effect. Landen moeten discipline tonen en moeten saneren. Dit vangnet is uitstel van executie.

Klik hier om het bericht op Volkskrant.nl te lezen.

Dit kabinet neemt daarmee een onverantwoord groot risico met onze belastingcenten. Vorige week een ongedekte cheque van bijna 5 miljard en deze week een ongedekte garantie van 26 miljard!

Nederland staat al garant voor onze financiele sector (50 mld) en staat nu ook nog garant voor alle zwakkere eurolanden. Waar komt dit blinde vertrouwen vandaan? Waarop baseert deze MP dat het wel goed komt in die landen? Vanwaar die roze bril? Is de MP naïef of heeft hij garanties?

Deze geldsmijterij moet afgelopen zijn. Nederland zit zelf in de donkerrode cijfers en moet de komende jaren gigantisch bezuinigen om het huishoudboekje op orde te krijgen. Maar wat doet dit kabinet. Dit kabinet is bezig met andere landen te redden, terwijl Nederland verder afglijdt. De schuld loopt met 100 miljoen euro per dag op! Voor het geval de MP het is vergeten. Elke dag vergaderen in Brussel over een lidstaat in problemen, brengt NL voor 100 mln verder in de problemen. Deze MP legt zijn prioriteiten verkeerd.  

Het failliet van Europa (of 1 lidstaat) mag niet het failliet van Nederland betekenen. De PVV zal dan ook nooit akkoord met deze garantie van 26 mld!

We zijn in de euro gestapt met de afspraak dat elk land zijn eigen broek zou ophouden. Kun je niet meekomen als land, heb je te weinig begrotingsdiscipline, zou je eigenlijk de eurozone moeten verlaten. Maar aangezien we niemand kunnen royeren, moeten we serieus gaan nadenken of we deze failliete eurogroep niet moeten verlaten. Laten we ons meesleuren de financiële afgrond in of kiezen we straks guldens voor ons geld!

Minister President waar is uw plan B, voor als dit uit de hand loopt. Want dit loopt gierend uit de hand, dat kan ik u verzekeren !

Vz, ik ben bang dat dit slechts een topje van de ijsberg.De grootste crisis komt er nog aan en dat is de Pensioencrisis. De meeste eurolanden zijn namelijk vergeten voor hun pensioenen te sparen en met de vergrijzing op komst, voorspel ik het einde van de euro. Of is deze MP van plan dan weer met onze miljarden te gaan strooien? Tweede termijnDeze MP gelooft nog steeds in het Europese sprookje: een politieke euro. De MP heeft de euro heilig verklaard. Maar de feiten liggen anders. We zitten in de Unie met corrupte landen, die de begrotingsteugels hebben laten vieren, corruptie hebben binnengelaten en al die jaren hebben lopen potverteren. In plaats van deze landen te sanctioneren of te royeren, worden ze beloond met een comfortabel vangnet: een hangmat.

Dit vangnet komt bovenop de 130 miljard euro die Brussel er jaarlijks doorjaagt. Nederland maakt elk jaar 6,5 miljard euro over en wat zien we daar voor terug? Dit geldt gaat linea recta naar landen als Griekenland (6,2 mld), Spanje (2,2 mld) en Portugal (2,6 mld).

Motie

De Kamer gehoord de beraadslaging,

verzoekt de regering niet akkoord te gaan met de garantie van Nederland aan het Special Purpose Vehicle ter grootte van maximaal 26 miljard euro,

en gaat over tot de orde van de dag.

Van Dijck

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4675 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties