Nederland weer van ons

Vragen van de leden Driessen, Kortenoeven en Wilders (allen PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht dat christelijke slachtoffers van de overstromingen in Pakistan met betrekking tot de hulpverlening worden achtergesteld.

1.)
Heeft u kennisgenomen van de berichten "Weinig hulp voor christenen" (*) en "Christians in Pakistan missing out on flood aid, bishop warns" (**)?

2.)
Is het waar dat christelijke slachtoffers van de overstromingen in Pakistan geen drinkwater krijgen, hun laatste bezittingen moeten verkopen om aan eten te komen en volledig genegeerd worden door de Pakistaanse overheid en islamitische hulporganisaties?

3.)
Is het waar dat de hulp afkomstig van de Verenigde Naties en Westerse NGO’s bij voorkeur naar moslims gaat en alleen als er wat overblijft christenen hun deel krijgen?

4.)
Is het waar dat de christelijke slachtoffers van de overstromingen in Pakistan streng van hun islamitische landgenoten gescheiden worden omdat christenen in dat land als onrein en als ongelovigen worden beschouwd?

5.)
Welke actie gaat u ondernemen teneinde de positie van de christelijke slachtoffers van de natuurramp in Pakistan te verbeteren en op gelijke hoogte te brengen met die van de getroffen moslims?

(*) Weinig hulp voor christenen, Nd.nl  
(**) Christians in Pakistan missing out on flood aid, bishop warns, Christiantoday.com  

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2800 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties