Skip to main content

Inbreng Geert Wilders debat over het begrotingsakkoord 2014

Mevrouw de voorzitter,
Het slopen gaat door. Het nivelleren gaat door. Het verhogen van de belastingen gaat door. Het afbreken van de WW gaat door. Het versoepelen van het ontslagrecht gaat door. De miljardenbezuinigingen op de zorg gaan gewoon door. Nederland is niets maar dan ook helemaal niets opgeschoten met dit akkoord.

Klik hier om de inbreng van Geert Wilders te bekijken op Dumpert.nl
Lees ook het bericht "Wilders kraakt begrotingsakkoord" op NU.nl
Lees ook het bericht "Wilders kraakt "crematoriumakkoord" op Telegraaf.nl

Het enige wat nieuw is dat het kabinet het roer in handen heeft gegeven aan Zijne IJdelheid, de heer Pechtold. Hij is de nieuwe kapitein op het schip. Hij bepaalt de koers. Mark Rutte is nu zijn lichtmatroos. Velen vragen zich af of dat wel een goed idee is: iemand als kapitein op een schip die de hele dag bezig is om zichzelf te bewonderen in de spiegel.

Vrijdag zagen wij een treurig decor voor de presentatie van een treurig akkoord. Mannen in zwarte pakken in een zwarte ruimte. Er was koffie met cake. Het crematorium-akkoord. In het zaaltje ernaast lag Nederland.

Het ergste zijn nog de leugens. Over dat we volgend jaar lastenverlichting krijgen. Het is apekool. De belastingen worden volgend jaar met bijna 8 miljard verhoogd. 8 miljard euro aan belastingverhogingen in 1 jaar! Nederland wordt kapot belast, ook met dit flutakkoord.

Het kabinet gedraagt zich als een soort zakkenroller die 1000 euro van je steelt, maar je een tientje teruggeeft. Het kabinet vindt dat we 'dankjewel' moeten zeggen voor dat tientje. Maar Nederlanders zijn niet gek.

Het akkoord met de nepoppositie draait het catastrofale beleid van Rutte II niet terug. De wijzigingen zijn gerommel in de marge. De ene partij krijgt wat voor onderwijs en groen geneuzel, de andere iets voor gezinnen met kinderen. Ondertussen kan premier Rutte 99 procent van zijn desastreuse agenda blijven uitvoeren. Met de belastingenverhogingen, met de nivelleringen, met het afbreken van de zorg, met de ongebreidelde geldstroom naar Brussel en Afrika die gewoon doorgaat.

Het wordt alleen maar erger. Het koopkrachtplaatje van onze ouderen wordt alleen maar dramatischer. Zelfs het leidingwater wordt nu zwaarder belast. Nu begrijp ik ineens waarom meneer Pechtold elke dag een bad neemt in ezelinnenmelk en niet in water. Wat zal het kabinet nog meer verzinnen om volgend jaar aan de eisen van Brussel te voldoen? Een daglichtbelasting misschien? Of een zonuurbelasting? Krijgen we een belasting op het inademen van lucht? Als er maar geen spiegelbelasting komt, want dan gaan onze vrienden van D66 failliet.

De flutoppositie houdt het meest rampzalige kabinet aller tijden in het zadel, En maakt zich voor een paar pepernoten medeplichtig aan het kapotmaken van Nederland. Ze krijgen niets, behalve hun 15 minuten in het zonnetje.

Vz, mijn fractie vraagt zich af welke crisis is er vorige week nou eigenlijk opgelost? In ieder geval niet economische crisis. Voor de meeste Nederlanders blijft de ellende gewoon doorgaan. Komen er soms meer banen bij? Met trompetten en hoorngeschal werd het grote nieuws gebracht: 50.000 banen erbij! Iedereen zou weer aan het werk gaan.

Maar toen iemand de kleine lettertjes ging lezen, bleek het te gaan om 50.000 banen in 2040, als de heer Rutte 98 is.

Vz, het is een nepakkoord. Het is een nepoppositie. Het zijn nepcijfers. Het is een nepsucces. Het is een botox-akkoord.

Wat wel reƫel is dat het komend jaar opnieuw 70.000 mensen werkloos raken. Ook vandaag weer 700 mensen naar de WW. Ook vandaag weer 50 bedrijven failliet.

Wat ook echt is: de automobilist is als vanouds de melkkoe geworden. Motorrijtuigenbelasting, BPM, diesel, LPG. Overal moet de hardwerkende Nederlandse middenklasse boeten. Wie naar zijn werk gaat met de auto is de pineut, wie op zondag de familie bezoekt is de pisang, wie het voetbalteam van zijn kinderen rijdt betaalt zich suf.

Het doel van dit akkoord is dan ook niet het oplossen van de economische crisis, maar het voorkomen van een kabinetscrisis. Het zit zo heerlijk dat pluche.

Het gebrek aan leiderschap, het gebrek aan visie, het gebrek aan vertrouwen.
Dat is de crisis van Nederland. En geen akkoord met de nepoppositie lost dat op.

En het kan anders.

Het kan anders als we kiezen voor een vrij en onafhankelijk Nederland.
Het kan anders als we kiezen voor groei, voor welvaart, voor hoop en voor ambitie.
Het kan anders als we kiezen voor belastingverlaging ipv belastingverhoging.

En als we die belastingverlaging betalen door niet langer miljarden euro's in bodemloze putten te gooien in het buitenland, van Afrika tot Bulgarije en Brussel, van Griekenland tot Cyprus. Als we ophouden miljarden te pompen in windmolens en geld voor milieugekkies.

Het kan anders. En het moet anders.
Het is tijd om de belangen van Nederland voorop te stellen.
Het tijd voor een kabinet met visie.
Nederland hunkert naar een minister-president met visie.
Het is tijd voor een premier met een bredere ambitie dan het voorkomen van zijn eigen ontslag.
Het is tijd om te kiezen voor Nederland.