Nederland weer van ons

Voorzitter,
De veiligheid van Nederland staat gigantisch onder druk. De toenemende islamisering en terreurdreiging, het beleid van open grenzen, de asieltsunami en het wegkijken van dit kabinet op al die onderwerpen hebben Nederland er alleen maar onveiliger op gemaakt.

Mijn fractie stemde mede daarom ook tegen de begroting Justitie vorige jaar in de Tweede en Eerste Kamer. We geloofden de beloftes van premier Rutte en minister Van der Steur niet dat het geld er rond de Voorjaarsnota wel zou komen want deze premier zijn track record is immers het breken van beloften en voorliegen van de bevolking en niet het nakomen van beloften.

Veel andere partijen die net als de PVV extra geld voor veiligheid wilden geloofden het kabinet wel en hielpen de begroting Justitie zelfs aan een meerderheid in de Senaat. Ze komen nu bedrogen uit. Het kabinet komt met een aalmoes, een habbekrats, van maar 49 miljoen extra voor de politie. Het is een gotspe en niet zozeer voor ons hier in de Kamer maar voor de veiligheid van ons land, onze burgers en de helden die zich iedere dag opnieuw voor onze veiligheid inzetten met veel te weinig middelen en collega’s, en dan heb ik het natuurlijk over de mensen van nationale politie.

Voorzitter, Je zal in Nederland maar gewoon een goede politie-agent willen zijn en wat voor je land willen doen. Je krijgt een dikke middelvinger van het kabinet.
Niet zeuren, zegt minister Dijsselbloem. “Gewoon de problemen aanpakken in plaats van alleen maar in de krant om geld vragen. Het is niet ‘u roept wij draaien’.” Wat een arrogantie. wat een minachting van deze PvdA-minister voor de politie.

Maar als de Grieken aankloppen, dan draait minister Dijsselbloem wel keer op keer z’n grijze plaat af. Als er geld moet gaan naar de asielzoekers, ook dan geeft dit kabinet natuurlijk wel thuis.

Bijna 2 miljard euro extra, 1,8 miljard extra, naar de hele asielszoekers- en vreemdelingenketen in deze voorjaarsnota. Dat zijn anno 2016 de prioriteiten van de VVD. Geen partij meer voor de veiligheid maar de partij voor de asielzoekers.

Het is natuurlijk heel anders als je Erdogan heet, dan krijg je geen 49 miljoen euro, maar bijna 100 miljoen euro uit Nederland! En lig je onder de zon in Afrika, dan komen er ook weer opnieuw miljoenen aan Nederlands belastinggeld je kant uit.
Maar voor onze politie is er een habbekrats.

En ondertussen wordt het overal in het Westen onveiliger. Afgelopen zondag de afschuwelijke aanslag in Orlando.
49 onschuldige mensen vermoord door een allahu akbar roepende moslimterrorist. Het is een teken aan de wand. De haat voor homo’s, vrouwen, joden, en niet-moslims leeft ook hier in Europa, in ons eigen Nederland. Overal waar de islam voet aan de grond heeft gekregen.

Eergisteren Parijs. Een politiecommissaris thuis doodgestoken met negen messteken en zijn vrouw, een agente, de keel doorgesneden. Bruut vermoord door een veroordeelde jihadist die na zijn celstraf werd vrijgelaten in plaats van het land uit gezet. En opnieuw werd allahu akbar, de bekende strijdkreet van helaas zoveel moordende moslimterroristen, uitgeschreeuwd.

Voorzitter, dat raakt de veiligheid. Dat speelt ook in Nederland.
We zagen het eerder, ook in Amsterdam, in Parijs, Brussel, London, Madrid, Kopenhagen ja waar eigenlijk niet.
De zelfmoordterrorist die afgelopen maart op Zaventem onschuldige mensen de dood in joeg, liep vorig jaar ongestoord in Nederland rond. Er was onlangs zelfs sprake van een ISIS-cel in Nijmegen.

Voorzitter, laat ik glashelder zijn. Elk dubbeltje, elke extra geld voor veiligheid is welkom. We hebben vorig jaar dan ook de 3 moties die werden ingediend voor extra geld bij de voorjaarsnota gesteund. Maar ik zeg er wel bij dat alleen extra geld niet zal helpen zolang het kabinet weigert de belangrijkste oorzaak van de toenemende onveiligheid te erkennen en aan te pakken. En dat is natuurlijk de islam, die zieke ideologie van haat en geweld.

Voorzitter, ik zal nooit begrijpen waarom dit kabinet niet kiest voor Nederland. Want in Nederland krijg je als Nederlander niets zomaar. Maar ben je een Oekraïner, dan krijg je binnenkort wellicht een visum; ben je een asielzoeker, dan kan je als je in de goede gemeente woont misschien wel 10.000 euro krijgen om je huis in te richten. Ben je een dictator uit Afrika dan krijg je miljoenen aan ontwikkelingshulp. Ben je lid van dit kabinet en ben je lid van de PvdA dat kan je zomaar Eurocommissaris worden met een salaris waar tien bijstandsmoeders een jaar van moeten leven. Maar ben je een gewone Nederlander, dan krijg je helemaal niets.

De Nederlander krijgt een kabinet dat ons land steeds onveiliger maakt. Dat, ik zei het al, 49 miljoen euro extra voor de politie uitgeeft en 1,8 miljard voor die hele vreemdelingenketen. 49 miljoen voor veiligheid, 1,8 miljard voor de vreemdelingenketen. Wat is dat eigenlijk voor waanzin.
Nederland verdient veel beter. Gelukkig mogen we over minder dan 1 jaar naar de stembus!

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3415 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties