Nederland weer van ons

Vz, Volgens de Belgische autoriteiten kwamen 2 terreurverdachten mogelijk op 13 november vorig jaar, de dag van de vreselijke terreuraanslagen in Parijs, met een bus – de eurobus – vanuit Brussel naar Amsterdam. Inmiddels zijn ze in België gearresteerd samen en tegelijk met de daders van de aanslagen in Parijs en Brussel. Volgens de Franse krant Le Monde zijn het Syriëgangers, die via de asielstroom Europa zijn binnengekomen. Ze zouden zelfs in Amsterdam een hotel hebben geboekt. Klopt dat, vraag ik aan de minister. Kan hij dat bevestigen of ontkennen? Ik zie over dat hotel in ieder geval niets terug in zijn brief. Graag een reactie. En zijn deze twee mensen überhaupt hier geweest? Wist hij dat ze deel uitmaakten van de terreurgroep rond Abdeslam die de massamoorden pleegde in Parijs en Brussel? Hadden ze daadwerkelijk Schiphol als mogelijk terreurobject in het vizier? Graag antwoorden. De brief geeft ook daar geen antwoorden over.

Vz, de minister zegt in zijn brief dat er geen aanknopingspunten zijn voor een eigenstandig Nederlands strafrechtelijk onderzoek. Wat bedoelt hij daarmee? Dat ze hier wel zijn geweest en dat hij dat niet wil onderzoeken, of heeft hij keihard bewijs dat ze hier niet zijn geweest? Of zegt hij: we doen het niet omdat de Belgen het al doen? Vaagheid, vaagheid, vaagheid, graag helderheid. Le Monde zegt ook dat de groep beschikte over een tiental schuilplaatsen in België. Mijn vraag aan de minister: Zijn er ook schuilplaatsen hier in Nederland waar terroristen zich verborgen kunnen houden?

Vz, We weten allemaal dat er al 5000 moslims zijn uitgereisd naar Syrië. We weten ook dat er al een kwart, 1250 ongeveer, zijn teruggekeerd en dat dit aantal groeit.
Alle alarmbellen zouden dus moeten afgaan, want er lopen dus meer dan 1000 teruggekeerde Syriëgangers in Europa rond! Die kunnen allemaal dankzij Schengen vrij door Europa reizen dankzij het open-grenzen-beleid van dit kabinet. Feit is ook dat er terroristen tussen de asielinstroom zitten ondanks alle eerdere ontkenningen. De minister heeft het vorig jaar in de Kamer ontkend. Het gebeurt gewoon!
We weten ook dat er al terroristen uit het Abdeslam-netwerk in Nederland rondliepen. Zoals Ibrahim El Bakraoui. Vorig jaar werd hij door Turkije op zijn eigen verzoek op het vliegtuig gezet naar Schiphol. Deze minister wist van niets. De man dartelde hier vrij rond voordat hij in Brussel 32 onschuldige mensen de dood injoeg. En dan is er ook nog de IS-terrorist Abid Taboani, ik heb hier een foto, die selfiefoto’s op facebook plaatste vanuit Amsterdam. U ziet het Ij op de achtergrond. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk? Gelukkig is deze persoon inmiddels in België gearresteerd en uitgeleverd aan Oostenrijk.

Vz, We hebben dus een gigantisch probleem. We hebben ook een probleem omdat we inmiddels ook uit onderzoeken weten dat meer dan 20% van de Vlaamse en Brusselse moslims sympathie heeft voor Islamitische Staat. Dat zijn 100.000 mensen. En we weten ook al sinds een tijd dat in Nederland uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam bleek dat 11% van de moslims hier het acceptabel vindt om geweld te gebruiken. Dat zijn opnieuw 100.000 mensen. Alleen al in Nederland en België zijn er 200.000 moslims die of sympathie hebben voor Islamitische Staat dan wel bereid om daar geweld voor te gebruiken.

De minister doet niks. Hij laat de grenzen gewoon open. Hij laat de mensen gewoon selfies maken vanuit Amsterdam. In wat voor land leven we!?
De problemen zijn groot. Laten we alsjeblieft het risico niet nog groter maken. Stop met het dweilen met de kraan open. Hou die extremisten tegen. Laat ze niet meer vrij door Europa reizen. Ik zeg u: Sluit de Nederlandse grenzen. Want als, en ik heb dat ook al tegen de minister-president gezegd: Als er een aanslag in Nederland komt gepleegd door een van de mensen die u had kunnen opsluiten of tegenhouden door de gesloten grenzen die er niet zijn, dan is dit kabinet medeverantwoordelijk!

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 5670 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties