Nederland weer van ons

Vragen van de leden De Roon, de Graaf en Wilders (allen PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Veiligheid en Justitie en de minister van Binnenlandse Zaken over “beschermde identiteit voor
teruggekeerde Zweedse jihadisten”:

1.)
Klopt de berichtgeving dat teruggekeerde Zweedse jihadisten een beschermde identiteit krijgen om hun “reïntegratie in de samenleving te bevorderen” (*)? Hoeveel personen betreft dit?

2.)
Kunnen deze Zweedse jihadisten met hun nieuwe identiteit ongehinderd door de EU en dus ook door Nederland reizen? Kunnen zij zich in Nederland vestigen?

3.)
Zijn de Nederlandse veiligheids- en inlichtingendiensten op de hoogte van deze nieuwe identiteiten?

4.)
Hoe gaat u verhinderen dat deze jihadisten voet op Nederlandse bodem of op Nederlandse lucht- en scheepvaartuigen zetten?

5.)
Bent u in staat om de bewegingen van deze jihadisten in Europa te volgen?

6.)
Bent u het met ons eens, dat het blootstellen van Nederland aan terugkerende jihadisten – al of niet voorzien van een nieuwe identiteit - een krankzinnig idee is?

7.)
Hoe gaat u Nederland beschermen tegen deze jihadisten?

(*) https://clarionproject.org/returning-jihadis-given-protected-identities/
en
http://www.expressen.se/nyheter/hundratals-svenskar-akte-till-kriget-for-att-slass-for-is--sa-lever-atervandarn/
(Engelse vertaling: https://translate.google.com/translate?depth=2&hl=en&prev=search&rurl=translate.google.com&sl=sv&sp=nmt4&u=http://www.expressen.se/nyheter/hundratals-svenskar-akte-till-kriget-for-att-slass-for-is--sa-lever-atervandarn/  )

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3950 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties