Nederland weer van ons

Vragen van de leden Agema en Gerbrands (beide PVV) aan de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het nieuwe softwaresysteem van HWW Zorg.

1.)
Bent u ervan op de hoogte dat HWW Zorg geld investeert in een nieuw softwaresysteem? 

2.)
Om hoeveel geld gaat het hier? 

3.)
Hoe kan het dat HWW recentelijk medewerkers heeft moeten ontslaan omdat er onvoldoende geld beschikbaar was, maar er nu blijkbaar wel voldoende geld is voor een nieuw softwaresysteem? 

4.)
Hoeveel geld heeft HWW Zorg ontvangen van de Agema-gelden? Hoeveel ligt er daarvan nog op de planken, terwijl bewoners het in hun broek moeten doen omdat er te weinig personeel is? 

5.)
Vindt u het ook ronduit schokkend dat de directie van HWW Zorg hun bewoners urenlang in de urine laat liggen, maar wel waarde hecht aan hun computers? 

6.)
Wat vindt u ervan dat bewoners urenlang moeten wachten om verschoond te worden omdat er geen personeel is, terwijl de bestuurders van HWW Zorg wel investeren in hun dure pc? Hoe legt u dit aan de bewoners uit? 

7.)
Bent u bereid in gesprek te gaan met de directie van HWW Zorg om uw walging over hun beleid kenbaar te maken? Zo nee, waarom niet? 

8.)
Wat gaat u doen om deze gang van zaken direct stop te zetten en de bewoners van HWW Zorg goede zorg te bieden? Ziet u hier een rol voor de IGZ weggelegd? 

9.)
Jeuken uw vingers ook zo om dergelijke bestuurders hoofdelijk aansprakelijk te kunnen stellen?

 

 

(*) Stukken onderhands verstrekt aan het ministerie.

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3350 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties