Nederland weer van ons

Vragen van het Lid Graus (PVV) aan de staatssecretaris van Economische Zaken over de uitzending op NPO 3 (2 maart 2016) gemaakt door het team van Rambam (VARA) over 'verborgen dierenleed' bij het Dolfinarium Harderwijk.

1.)
Hoe en binnen welke termijn gaat u zorgen dat er een einde komt aan het getoonde dierenleed van de zogenaamde showdolfijnen die na hun optreden worden opgesloten in te kleine chloorbaden?

2.)
Bent u bereid er zorg voor te dragen dat de showdolfijnen worden overgeplaatst naar de, eveneens in het Dolfinarium aanwezige, grote lagune gevuld met zeewater?

3.)
Waarom voert de NVWA vooraf aangekondigde inspecties uit? Klopt het dat de laatste inspectie heeft plaatsgevonden in juli 2014? Bent u het met mij eens dat inspecties op dierenwelzijn te allen tijde onaangekondigd dienen plaats te vinden?

4.)
Waarom is het toegestaan dat de showdolfijnen, in tegenstelling tot hun soortgenoten, in chloorbaden worden gehouden terwijl zeezoogdierdeskundigen wijzen op ernstige gezondheidsrisico's waaronder uitdroging, oog-, huid- en longproblemen?

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4390 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties