Nederland weer van ons

De PVV is het zat dat Europa willens en wetens toelaat dat belastinggeld verdwijnt in corrupte zakken van Europese lidstaten zoals onlangs Polen en nu Tsjechië. Belastinggeld dat grotendeels afkomstig is uit Nederland. Door de zwakke handelswijze van de Europese Commissie wordt er geen paal en perk aan gesteld.

“Tsjechië heeft onjuiste informatie verstrekt en doelbewust prijsafspraken gemaakt”, aldus PVV-Tweede Kamerlid Barry Madlener. “Ze hebben de boel belazerd. En dit is nog maar het topje van de ijsberg”.

De PVV heeft hierover Kamervragen ingediend:

Vragen van de leden Madlener en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken naar aanleiding van het bericht 'Brussel straft Tsjechische corruptie met EU-subsidies mild'.

1.)
Bent u bekend met het bericht 'Brussel straft Tsjechische corruptie met EU-subsidies mild' (*)?

2.)
Wat vindt het kabinet van de Tsjechische fraude die is gepleegd, met foutpercentages tot 100%, en de rol van de Europese Commissie die dit moedwillig bagatelliseert?

3.)
Is het kabinet het met de PVV eens dat het korten van 450 miljoen een schijnstraf is vergeleken met de vele miljarden die Tsjechië jaarlijks krijgt?

4.)
Sluit het kabinet uit dat in andere lidstaten fraude en corruptie met Europese subsidies ook aan de orde van de dag zijn?

5.)
Is het kabinet bereid om per direct alle EU-subsidies naar Tsjechië te stoppen en het Nederlands aandeel in de gesubsidieerde fraude terug te vorderen? Zo nee, waarom niet?

6.)
Is het kabinet bereid te bevorderen dat landen die met subsidies frauderen zoals Tsjechië, uit de EU te laten verwijderen?

 

(*) http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3366143/2012/12/20/Brussel-straft-Tsjechische-corruptie-met-EU-subsidies-mild.dhtml

 

 

 

 

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4055 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties