Nederland weer van ons

Voorzitter,
Ik wil deze zaal met volksvertegenwoordigers een vraag voorleggen: Het is DE vraag over de komende verkiezingen: wilt u meer of minder Europese Unie?
Ik hoor niets, dus nogmaals: WILT U MEER OF MINDER EUROPESE UNIE?
Ik zal het antwoord wel geven voor de geachte afgevaardigden van het volk, bijna alle partijen in deze zaal willen MEER Europese Unie.
En als ik deze vraag zou stellen in een willekeurig cafe in Nederland zal het antwoord waarschijnlijk massaal luiden: MINDER!...MINDER!...MINDER!....

En dat voorzitter, toont de enorme kloof tussen de politieke elite en de burgers van Nederland. De Nederlandse burger wil minder EU, maar deze politieke elite wil alleen maar meer EU!
Maar omdat je daarmee geen verkiezingen zal winnen zal de VVD, CDA, PvdA de kiezer voor de gek proberen te houden. En de media zullen wel weer vrolijk meewerken is mijn verwachting. Een uitzondering daargelaten. Door de focus te verleggen op bijzaken en de schijnwerper op eenvoudige uitwassen te richten, zoals het verhuiscircus waar men niets aan doet of niet over gaat, zal de kiezer zand in de ogen worden gestrooid! Ja voorzitter, de politieke elite zal ook weer proberen de PVV te demoniseren en op deze manier proberen de Nederlandse kiezers af te leiden van de echte vraag: welke toekomst willen wij voor ons land en onze kinderen?

Over die echte vraag zijn maar twee partijen echt eerlijk: De PVV en ja, ik moet toegeven dat de heer Pechtold en zijn D66 ook een eerlijke boodschap hebben: De PVV wil minder Europese Unie en het liefste een vertrek uit de EU, D66 wil juist doorgaan met de Europese integratie en dus méér Europese Unie.
De kandidaat van D66 om Barroso straks op te volgen is dan ook logisch: Guy Verhofstadt. Guy Verhofstadt is voor, ik citeer uit zijn recent verschenen boek "Het opzetten van een heuse federale unie met supranationale Europese instellingen Hij zegt: Concreet houdt dit in dat we de Europese Commissie zo snel mogelijk omvormen tot een heuse Europese regering"

Maar Guy Verhofstadt is ook de kandidaat van de VVD! Een stem op de VVD is dus een stem op Verhofstadt. De VVD staat dus voor meer Europese integratie, maar gaan zij hiermee campagne voeren? Of komen er weer nietszeggende teksten als "voor een werkend Europa" op de verkiezingsposters? De afgelopen 5 jaar hebben ons laten zien dat de Europese Unie een mislukt project is. Maar de VVD met Guy Verhofstadt voorop hebben ons nu toch een bankenunie ingerommeld! Nederlands geld kan straks Spaanse banken overeind houden.
Hoofdonderhandelaar voor de bankenunie was een CDAer. Ja het CDA staat ook voor meer Europese Unie. Jarenlang heb ik mogen debatteren met CDAer Ria Oomen over de toetreding van Turkije. Dat was een belangrijk verkiezingsitem 5 jaar geleden. Zij concludeerde altijd: Turkije maakt vorderingen, CDA is voor een positieve agenda met Turkije, voor wegkijken van de problemen. Gelukkig heeft de PVV altijd gewaarschuwd voor Turkije en het Islamitische Erdogan regime.

De faalhaas van de afgelopen 5 jaar EU was toch wel Barosso, uit de CDA fractie. En de kandidaat om hem op te volgen voor het CDA is Jean Claude Juncker, voormalig voorzitter van de geflopte EUROgroep. Hij legde het in 1999 nogmaals uit:
"We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit - de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist - dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap tot er geen terugkeer meer mogelijk is." Tenslotte heeft het CDA onlangs voor het opnieuw verhogen van de ambtenarensalarissen.

Het CDA staat dus ook nu weer voor Meer Europese Unie, namelijk Meer salarisverhogingen voor Brusselse ambtenaren, Meer miljarden voor Brussel en Meer Europese integratie.
De PvdA tenslotte: tja, ook zij waren onlangs nog voor die salarisverhogingen voor Brusselse ambtenaren inclusief zichzelf. En dan hier in de tweede kamer roepen dat ze tegen zijn. De PvdA presidentskandidaat voor de Europese Commissie is Martin Schultz. Ook een zeer gevaarlijke Eurofiel. Ik ben benieuwd met welke boodschap zij de kiezer om de tuin willen leiden komende maanden: ik zal een suggestie doen: internationale solidariteit! Ik zie al mooie verkiezingsposter voor mij: het hoofd van een gemeen lachende Samsom en dan de zin: Geef je baan maar aan een Pool....of, betaal belasting voor een Bulgaar...Dat zijn tenminste eerlijke teksten.

Ja, het worden spannende verkiezingen. De PVV wil het liefst een vertrek uit de Europese Unie. Een positie innemen zoals Zwitserland. Ik verwijs graag naar het NEXIT rapport. Maar er zijn meerdere studies gedaan over de toekomst van de Europese Unie.

Een vertrek uit de Europese Unie blijkt zeer gunstig voor NL, omdat het allerlei economische voordelen biedt: Na twee decennia komen die neer op 10 procent extra welvaart. Waarom zou NL zich ambitie loos moeten neerleggen bij een beperkte groei? Nederland kan de kosten van zakendoen verlagen met minimaal 20 miljard euro per jaar (in 2035) door regelgeving opnieuw te nationaliseren. Er kunnen miljarden worden bezuinigd door niet meer mee te doen aan EU-bestedingsprogramma's (totaal € 240 mld in 2035, waarvan een heleboel geld in corrupte zakken verdwijnt). De overheidsuitgaven met minimaal € 7,5 miljard per jaar kunnen verlagen (in 2035) door het immigratiebeleid te herzien. Dat zeg ik niet, maar zeer goede en onafhankelijke prijswinnende economen!
Nederland heeft ook meer slagkracht: geen gemeenschappelijk handelsbeleid meer betekent veel sneller inspringen op opkomende economieën die hoge groei laten zien. Ook kan Nederland cycli in de macro-economie efficiënter kunnen sturen door de vrijheid te hebben om een monetair en begrotingsbeleid vast te stellen, dat aansluit op de Nederlandse nationale omstandigheden. Nu wordt de rente enkel kunstmatig laag gehouden om de zuidelijke landen te helpen! Dit levert de Nederlandse economie honderden miljarden op (€ 309 mld in 2035) (Cijfers: Capitol Economics onderzoek naar NExit).
Wie zegt dat een vertrek uit de EU onmogelijk is, doet aan bangmakerij: De euro lijkt de spanningen in Europa eerder te vergroten dan te verkleinen. Ze zien miljarden van hun zuur verdiende euro's die richting in gaan. En dit leidt tot onvrede. Ook in de zuidelijke landen is torenhoge werkloosheid, economische krimp.

Voorzitter tot slot, de keuze is heel simpel: blijven we voortmodderen of gaan we voor een zelfstandig en welvarend NL? Willen we meer of minder Europese Unie? Blijven we miljarden overmaken aan Brussel? Blijven we Zuid en Oost Europa onderhouden met Nederlands belastinggeld? En vooral, blijven we Nederlandse soevereiniteit overdragen aan Brusselse Burocraten?

Voor de PVV zal deze keuze altijd helder zijn. De PVV gaat voor een zelfstandig Nederland: baas in eigen land, baas over eigen geld en baas over eigen grenzen. Als Zwitserland het kan, kan Nederland het ook!

Wat de PVV betreft is het meer dan genoeg geweest! Op 22 mei kan de Nederlandse kiezer zich uitspreken voor een sterk Nederland en tégen het failliete Europese project dat Nederland steeds verder in de malaise sleurt. Op 22 mei gaan we allemaal naar de stembus! Mijn oproep aan het kabinet en aan alle collega parlementariërs is de volgende: zeg waar het op staat, wees eerlijk en duidelijk over uw toekomstvisie. Kiest u voor meer of minder Europese Unie?

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3695 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties