Nederland weer van ons

Vragen van het lid Madlener (PVV) aan de minister van Economische Zaken en Klimaat over het bericht dat de Rotterdamse gemeenteraad af wil van steenkooloverslag (ingezonden 15 november 2017)

1.)
Bent u bekend met het bericht waarin staat dat het huurcontract met kolen overslagbedrijf EMO niet mag worden verlengd(*)?

2.)
Wat vindt de minister van de bizarre en schadelijke uitspraak van de indiener van de motie, dat een verlenging van het contract van EMO "onbestaanbaar" is?

3.)
Hoe gaat de minister het overslagbedrijf EMO en al haar werknemers beschermen tegen deze ernstige politieke dwaling van de Rotterdamse gemeenteraad?

4.)
Kan de minister garanderen dat overslagbedrijven zoals de EMO en haar werknemers een eerlijke behandeling krijgen bij de huur van gronden en andere voorzieningen, en op geen enkele manier worden benadeeld door klimaatfetisjisten in de Rotterdamse gemeenteraad?

5.)
Zijn de belangen van de Rotterdamse Haven en haar vele bedrijven en werknemers nog wel in goede handen bij deze Rotterdamse Gemeenteraad, nu een meerderheid zich heeft uitgesproken tegen doorvoer van fossiele energiebronnen zoals kolen? Is de minister bereid in te grijpen indien er schade dreigt voor onze mainport de Rotterdamse Haven?

(*) https://nos.nl/artikel/2202887-rotterdamse-gemeenteraad-wil-af-van-steenkooloverslag.html 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 5660 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties