Nederland weer van ons

Mondelinge Vragen van het lid Teun van Dijck (PVV) aan de Minister van Financien tijdens het Vragenuur op 7 februari 2012 over het bericht in de Volkskrant Neelie Kroes: Euro kan best zonder Athene.

Vanmorgen kopte de Volkskrant met “Euro kan best zonder Athene”. De Nederlandse eurocommissaris Neelie Kroes kwam tot deze uitspraak en heeft daarmee, wat de PVV betreft, eindelijk het licht gezien. Eindelijk iemand met gezond verstand in Brussel. 

Al jaren roept de PVV dat we geen geld moeten overmaken aan de Grieken. Ze hebben de boel belazerd. De minister blijft geld pompen in deze bodemloze put! Kostbaar belastinggeld, terwijl veel Grieken niet eens weten wat dat is: 1 op de 4 Grieken werkt zwart, 1 op de 4 is ambtenaar, 1 op de 4 is werkeloos en de rest staakt! 

Keer op keer kregen we van deze minister te horen dat de schade niet is te overzien als we niet blijven gireren. Banken en landen zouden als domineestenen omvallen. We helpen niet de Grieken we helpen onszelf! Hel en verdoemenis blijkt nu ordinaire bangmakerij. 

Mw. Kroes zei en ik citeer: “er is absoluut geen man overboord als we iemand zouden missen in de eurozone” en ter verduidelijking voegt ze daar aan toe: “Er wordt steeds gezegd”: dat als een land uitstapt, dan stort het hele bouwwerk in. Maar dat is gewoon niet waar! 

Die kan de Minister in zijn zak steken. Vraag is natuurlijk of de minister het met mevrouw Kroes eens is dat de gevolgen van een Griekse exit schromelijk overdreven worden? 

Inmiddels heeft Nederland meer dan 3 miljard aan Griekenland overgemaakt. Kan de minister toezeggen dat hij daar nu per direct mee ophoudt, nu de directe dreiging van besmetting is weggenomen? 

Griekenland houdt zich voor de 100.000ste  keer niet aan de afspraken en de deadline is gisteren verstreken.

Gaat de minister er nu eindelijk voor zorgen dat de volgende miljarden-tranche niet wordt uitgekeerd en dat de 2e bailout van 130 mld niet doorgaat?

 

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3095 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties