Nederland weer van ons

De minister van Financiën is gisteren omgedoopt tot Mr. Euro. Dit is voor de PVV onacceptabel. De minister kan namelijk geen 2 Heren dienen: Den Haag en Brussel. Het is van tweeën 1.

Lees het bericht op Telegraaf.nl
Lees het bericht op NRC.nl
Lees het bericht op BNR.nl

Het kan niet zo zijn dat een Eurofiele bewindspersoon ook nog eens Chef Euro wordt. Dat is niet in het belang van Nederland. Dan gaan we hier nog meer bezuinigen om nog meer miljarden aan Zuid-Europese landen als Griekenland en Portugal te geven.

De minister is nog geen 20 uur benoemd of hij doet uitspraken die ons gelijk bevestigen:

De minister wil geen landen uit de euro zetten (bron: FD 22/1/2013); dit is in strijd met het kabinetsbeleid van Rutte en zijn voorganger.
Om de zuid Europese landen gerust te stellen zegt hij: ik ben een sociaal democraat, dus solidariteit staat bovenaan mijn lijst (bron VK 21/1/2013). Oftewel: geld overmaken naar Zuid-Europa staat voor hem op de 1e plaats.

De minister zit nu al met zijn vingers tussen de deur.

Welk agenda gaat deze minister uitvoeren als Mr. Euro? De Brusselse agenda natuurlijk; de PvdA agenda van ons geld naar Zuid-Europa overmaken. De pro-Europese agenda die ons miljarden kost.

De PVV heeft er geen vertrouwen in dat het Nederlandse belang door deze minister adequaat wordt behartigd, integendeel.

Vandaar de volgende motie:

De kamer

gehoord de beraadslaging

overwegende dat de minister van financiën als voorzitter van de eurogroep het eurobelang zal moeten behartigen en dus niet meer uitsluitend het Nederlandse belang zal dienen,

zegt het vertrouwen op in de minister van Financiën,

en gaat over tot de orde van de dag.

Van Dijck

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3285 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties