Nederland weer van ons

 Dat de Grieken niet houden van belasting betalen, was al bekend. Maar dat dit na bijna 240 miljard aan noodhulp nog steeds niet is aangepakt, is pure laksheid. Nog steeds staat 54 miljard weggemoffeld op buitenlandse bankrekeningen. En met de Lagarde-lijst, waarop 1700 namen van belastingontduikers prijken, is nog nauwelijks iets gedaan. "Het is wel duidelijk waar de Griekse prioriteiten liggen: zoveel mogelijk geld kloppen uit de zakken van die knotsgekke Nederlanders en zelf lekker op de oude voet doorgaan met het ontduiken van belastingen," aldus PVV-Kamerlid Teun van Dijck. "Nederland moet per direct stoppen met het geld pompen in deze bodemloze beerput en ons geld terugeisen".

Vragen van het lid Van Dijck (PVV), aan de minister van Financien over het bericht dat rijke Grieken sinds het uitbreken van de crisis 54 miljard euro hebben gestald op rekeningen in het buitenland.(*).

1.)
Heeft u kennis genomen van de uitlatingen van het hoofd van de Griekse fiscale politie, dat rijke Grieken 54 miljard euro hebben weggesluisd naar het buitenland zonder belasting te betalen?

2.)
Wat vindt u ervan dat rijke Griekse burgers hun belastingplicht verzaken en de ellende doorschuiven naar de Nederlandse belastingbetaler?

3.)
Wat vindt u ervan dat, sinds het uitlekken in 2009, het nog steeds niet opschiet met de afwikkeling van de 'lijst Lagarde' waar de namen op staan van 1.700 Griekse belastingontduikers?

4.)
Wat is de status van het bericht van eind 2012, dat de moeder van voormalig Grieks Premier Papandreou, 550 miljoen zou hebben gestald op een Zwitserse bankrekening?

5.)
Hoe gaat u voorkomen dat de Grieken nog langer de rekening doorschuiven naar Nederland en andere eurolanden?

 

(*) Lees hier het bericht op Telegraaf.nl

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 11755 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English