Nederland weer van ons

Vragen van de leden Helder en Fritsma (PVV) aan de minister van Rechtsbescherming en de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over de berichten "Aanrander nog hier" en "Doodsbang voor het monster uit Hoorn." (Telegraaf 27 april 2018):

1.)
Kent u de berichten "Aanrander nog hier" en "Doodsbang voor het monster uit Hoorn." (Telegraaf 27 april 2018) (*)?

2.)
Waarom is asielzoeker en dader van verkrachting Mohammed M. nog steeds in Nederland terwijl op 22 februari 2018 het onvoorwaardelijk deel van zijn straf er op zit en de voormalig staatssecretaris aan het slachtoffer heeft beloofd dat hij wordt uitgezet?

3.)
Zelfs al zou het regelen van de benodigde reisdocumenten de vertraging veroorzaken, waarom is dit nog steeds niet op orde, terwijl de voormalig staatssecretaris op 7 juli 2017 heeft bevestigd dat wordt gestart met de intrekking verblijfsvergunning en uitzetting.

4.)
Wanneer is de verblijfsvergunning ingetrokken?

5.)
Waarom moet het slachtoffer voor de zoveelste keer zelf achter de feiten aan, omdat het Openbaar Ministerie, in strijd met het beleid dat aan de Tweede Kamer is beloofd, haar niet actief heeft geïnformeerd?

6.)
Bent u het met de PVV eens dat het een gotspe is dat het slachtoffer, dat eerst zelf voor de opsporing van de dader heeft gezorgd, nu wederom in onzekerheid en angst moet leven, omdat de overheid haar voor de tweede keer in de steek laat? Zo ja, wat gaat u er aan doen om hier per direct een einde aan te maken?

7.)
Bent u bereid om excuses te maken aan het slachtoffer voor dit wanbeleid? Zo nee, waarom niet?

8.)
Kunt u garanderen dat betrokkene alsnog zeer snel uit Nederland wordt verwijderd? Zo nee, waarom niet?

(*) Telegraaf, 27 april 2018

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 5055 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties