Nederland weer van ons

Vragen van het lid Helder (PVV) aan de minister van Justitie en Veiligheid over het bericht “Politiecellen Tilburg tijdelijk dicht: dit is schrijnend.”

1.)
Kent u het bericht “Politiecellen Tilburg tijdelijk dicht: dit is schrijnend”? (*)

2.)
Klopt het dat in de nacht van zondag 1 juli op maandag 2 juli agenten een arrestant niet in het cellencomplex aan de Ringbaan West in Tilburg (capaciteitstekort) en ook niet in Breda (vol) konden onderbrengen en toen noodgedwongen met de arrestant de nacht in het politiebureau hebben doorgebracht?

3.)
Klopt het dat het cellencomplex op het politiebureau aan de Ringbaan West in Tilburg in de periode van 29 juli tot en met 18 augustus helemaal op slot gaat en er geen arrestanten ondergebracht kunnen worden? Zo nee, hoe zit het dan?

4.)
Zo ja, wordt de sluiting veroorzaakt door een tekort aan voldoende (daartoe opgeleid) personeel? Zo nee, wat is dan de oorzaak?

5.)
Ongeacht de oorzaak, bent u het met de PVV eens dat het onacceptabel is dat agenten (veel) meer tijd kwijt zijn met het wegbrengen van arrestanten, omdat een cellencomplex gesloten is met als gevolg dat de betreffende agenten en de dienstauto niet inzetbaar zijn voor noodhulp of andere politietaken? Zo nee, waarom niet?

6.)
Zo ja, wat gaat u doen om die situatie zo snel mogelijk tot een einde te (laten) brengen?

7.)
Waarom is het niet mogelijk om in een dergelijke (nood)situatie een arrestant naar een cellencomplex in een andere politieregio te brengen, in dit geval bijvoorbeeld naar Eindhoven of Den Bosch? Geldt hier niet het principe ‘nood breekt wet’?

(*) https://www.bd.nl/tilburg/politiecellen-tilburg-tijdelijk-dicht-dit-is-schrijnend~a8fc5e6c/

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3040 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties