Nederland weer van ons

Vragen van het lid Bontes (PVV) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het ontkennen van het Marokkanenprobleem door de politie.

1.)
Bent u bekend met het artikel 'Politie ontkent Marokkanenprobleem'(*)?

2.)
Klopt het dat de politie in Assen toe heeft staan kijken bij ernstige ongeregeldheden in het uitgaansleven door Marokkanen? Zo ja, bent u het met mij eens dat het onbestaanbaar is dat de politie niet ingrijpt in dit soort situaties? Zo nee, waarom niet?

3.)
Neemt u als, verantwoordelijke voor de Nationale Politie, afstand van deze uitspraak van de politiewoordvoerder dat er geen Marokkanenprobleem is in Assen en erkent u dat er een Marokkanenprobleem in Nederland is? Zo nee, wat is dan volgens u de reden dat Marokkanen maar liefst 5x vaker verdachte zijn van geweldsdelicten dan autochtonen?

4.)
Kunt u aangeven in hoeverre de Nationale Politie het criminaliteitsprobleem onder Marokkanen serieus neemt, als zij het beestje niet eens bij de naam durft te noemen?

5.)
Gaat u ervoor zorgen dat de politie in Assen, maar ook in de rest van Nederland, elke vorm van Marokkaans straatterreur serieus neemt en aanpakt?

 

(*) Lees hier het artikel op Telegraaf.nl    

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3165 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties