Nederland weer van ons

De Partij voor de Vrijheid wil dat minister Plasterk Doekle Terpstra verwijdert uit de Raad van Toezicht van de publieke omroep. Icco (met Terpstra als voorzitter) organiseerde zaterdag een pro-Hamas-mars in Amsterdam waar werd opgeroepen tot een intifada tegen Israel

 

Demonstranten toonden Hamas- en Hezbollah-vlaggen, plus een portretten van Khomeiny en sjeik Yassin. Ook werden de teksten getoond “Israel herhaalt de holocaust” en “Israel burn in hell”, plus de Israelische vlag vertrapt. Er waren spreekkoren “Hamas, jihad, hezbollah” en "Hamas, Hamas, Joden aan het gas"” De subisidie van de Minister van Ontwikkelingssamenwerking aan ICCO dient onmiddellijk te worden stopgezet, aldus PVV-kamerleden Wilders en Bosma.

PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma: “De demonstratie werd onder andere georganiseerd door de ‘Olijfbomencampagne’, een club die betaald wordt door het Icco. Hier is Doekle Terpstra voorzitter van. Terpstra financiert pro-Hamas-activiteiten. Hamas wil de onmiddellijke vernietiging van Israel en daarmee een tweede holocaust. Iemand die zo in de extremistische hoek zit als Terpstra is niet geloofwaardig om nog langer toezicht uit te oefenen op de publieke omroep die pretendeert ‘van ons allemaal, voor ons allemaal’. Doekle moet weg!”

“Subsidie-organisatie Icco subsidieert een demonstratie samen met de Internationale Socialisten, de nieuwe Communistische Partij, Milli Gorus en het Palestina Comite. Dat zijn de vrienden van Doekle Terpstra. In Trouw kondigt hij dat hij zich wil aansluiten bij het initiatief Eén land, één samenleving van beroepsextremist Mohamed Rabbae. Moeten we zo’n man nog langer betalen met belastinggeld? Terpstra kan goed voor zichzelf zorgen. Hij verdient flink bij de HBO-raad en heeft verder commissariaten bij Grontmij, Aegon en Unilever. Hij is voorzitter van het ICCO.”

De Partij voor de Vrijheid vindt Terpstra al langer ongeschikt als lid van de Raad van Toezicht van de publieke omroep. Terpstra is van mening dat de vrijheid van meningsuiting moet worden ingeperkt. Hij vindt dat “vrijheid niet gebruikt mag worden om te kwetsen.” Zo iemand is niet geschikt toezicht uit te oefenen op de publieke omroep.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2920 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties