Nederland weer van ons

PVV-kamerlid Raymond de Roon eist van minister van Justitie Hirsch Ballin, dat de jeugdige daders van gewapende overvallen op winkels, benzinestations en snackbars niet alleen met veel inzet door de politie worden opgepakt, maar ook dat zij langdurig uit de samenleving worden verwijderd.

Dit naar aanleiding van berichtgeving in De Volkskrant, waaruit blijkt dat steeds meer regio’s in Nederland te kampen hebben met een overvalgolf. Vooral het groeiend aantal ‘impulsovervallers’ valt daarbij op. Het gaat dan om jongeren die ’s middags besluiten om ’s avonds ‘even’ een snackbar of tankstation te overvallen. De Roon vindt dit een bijzonder gevaarlijke ontwikkeling, die een snel en drastisch ingrijpen door justitie rechtvaardigt.

De PVV wil daarom dat op jongeren die gewapende overvallen plegen het meerderjarigenstrafrecht wordt toegepast. Daders met een dubbel paspoort moet hun Nederlandse nationaliteit worden ontnomen en na het uitzitten van een lange gevangenisstraf moeten ze het land uit worden gezet. Als ze niet kunnen worden uitgezet, moet administratieve detentie van onbepaalde duur worden opgelegd.

Klik hier voor de Kamervragen die de PVV heeft gesteld.

Zie ook:
Zorgen over groeiend aantal ‘impulsovervallers’
Helikopters, tipgeld en sms-alerts

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 8325 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties