Nederland weer van ons

Tijdens het mondeling vragenuur in de Tweede Kamer vandaag, heeft PVV-kamerlid Raymond de Roon minister-president Balkenende aan de tand gevoeld over het bevel tot vervolging van Geert Wilders. Hij vroeg zich daarbij af of Balkenende minister-president wil zijn van een land waar een Hof een bevel tot vervolging zodanig inkleedt, dat een lagere rechter niet anders kan, dan "bewezen verklaren"?

Het betoog van De Roon:

Het bevel tot vervolging door het Hof in Amsterdam, is al voor 90% een veroordeling. Daar is vriend en vijand het over eens.

Een veroordeling, zonder dat hoor en wederhoor is toegepast. Een veroordeling, zonder dat de veroordeelde getuigen en deskundigen heeft kunnen ondervragen. Een veroordeling, zonder dat er ook maar één vraag aan de veroordeelde is gesteld. Een veroordeling, zonder dat de veroordeelde het laatste woord heeft gehad.

Wil de minister-president de minister-president zijn van een land waar dit kan gebeuren?

Wilt u de minister-president zijn van een land waar een Hof een bevel tot vervolging zodanig inkleedt, dat een lagere rechter niet anders kan, dan “bewezen verklaren”?

Zo niet, wat gaat u doen om dit te veranderen?
Om er voor te zorgen dat een eerlijk proces weer mogelijk wordt?

Balkenende weigerde om op de vragen in te gaan.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 6210 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties