Nederland weer van ons

Geert Wilders is de toegang tot Groot-Brittannië geweigerd. De PVV-leider werd na aankomst van zijn vlucht in Londen direct naar een kantoor van de Britse immigratiedienst geleid. Daar heeft hij te horen gekregen dat hij het Verenigd Koninkrijk niet in mocht. "Dit is vreselijk," aldus Wilders vanuit een detentiecentrum op Heathrow, "dit is niet alleen een klap in mijn gezicht, maar ook voor de vrijheid van meningsuiting."

"Ik had echt gehoopt dat ze van gedachten zouden veranderen. Het gesprek met de immigratieofficieren duurde precies 47 seconden. Ze zeiden gelijk 'u wordt niet toegelaten en u gaat er zo snel mogelijk weer uit'. Ik zit nu alleen in een hok in een detentiecentrum waar ik niet uit mag" 

Wilders, die de afgelopen dagen honderden steunbetuigingen van Britten die zich schamen voor hun eigen regering ontving, is inmiddels teruggekeerd naar Nederland. De vertoning van Fitna in het Britse Hogerhuis heeft zonder hem doorgang gevonden.

Eerder op de dag was twijfel over het doorgaan van zijn reis ontstaan, naar aanleiding van geruchten dat de vliegtuigmaatschappij waarbij de PVV-leider zijn ticket geboekt had hem wel eens zou kunnen weigeren. Daar bleek echter geen sprake van te zijn.

Zie ook:
Elsevier: Wilders aangehouden: Ik mag het land niet in
Telegraaf: Brown grootste lafaard van Europa
Telegraaf: Slideshow: Wilders komt Engeland niet in
RTL Nieuws: Britten laten Wilders land niet in
Algemeen Dagblad: Britten houden Wilders tegen 
Algemeen Dagblad: Wilders reageert woedend vanuit detentie

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3685 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties