Nederland weer van ons

Geert Wilders heeft aangegeven zo snel mogelijk met premier Jan Peter Balkenende en minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken in debat te willen vanwege de schandalige weigering van de Britse regering om hem het land binnen te laten. De premier en de minister moeten volgens Wilders van de Britse regering eisen dat het inreisverbod van tafel gaat.

"Verhagen moet niet de makkelijke weg kiezen. Hij en Balkenende moeten van de Britse regering eisen dat dit besluit meteen wordt teruggedraaid," aldus Wilders.  

Ondanks de aankondiging dat hij niet welkom was besloot Wilders besloot toch naar Londen af te reizen. Luchtvaartmaatschappij BMI legde hem geen strobreed in de weg en hij werd zonder problemen toegelaten in het vliegtuig.  

De weigering om Geert Wilders direct apart weg te voeren en de toegang tot het land te ontzeggen maakt duidelijk dat Groot-Brittannië buigt voor 'bedreigingen en intimidatie' en een land geworden is waar blijkbaar geen plek is voor mensen die graag het debat willen aangaan.  

De vergelijking tussen Wilders en extremistische islampredikers, die met een beroep op dezelfde Europese wet geweigerd kunnen worden, gaat volgens Geert wilders volledig mank. ,,Ik zet niet aan tot geweld. Je hoort mij niet roepen dat je homo's van hoge daken moet gooien.''

Volkskrant: Wilders: Balkenende nu eerst aan zet
Nederlands Dagblad: Wilders wil debat over Londen reis

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3355 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties