Nederland weer van ons

Dion Graus van de Partij voor de Vrijheid wil minister Gerda Verburg a.s. dinsdag tijdens het mondelinge vragenuur van de Tweede Kamer ter verantwoording roepen over de dood van een 42 jarige Aziatische olifant in Noorder Dierenpark Emmen. Olifant Annabel viel afgelopen zondag in een droge gracht van haar verblijf. Urenlang lag ze op haar zij bekneld in de greppel te wachten op een takelwagen.

Het dier kon echter niet meer op haar benen staan en moest later die avond uit haar lijden worden verlost. Het is reeds de tweede keer dat een olifant komt te overlijden na een val in de droge gracht van het Noorder Dierenpark.

"Iedereen herinnert zich vast nog het incident met het tien maanden jonge baby olifantje Bo Gyi, dat hetzelfde lot onderging. Diepe, droge grachten vormen een onnodig gevaar voor de dieren en zijn niet meer van deze tijd," aldus Graus.

De PVV wil dat de minister in actie komt om nog meer dierenleed te voorkomen. Ook zal Verburg om een inventarisatie worden gevraagd van het aantal onveilige of dieronvriendelijke dierverblijven in Nederland.

Zie ook: 
De Telegraaf - Olifant Annabel overleden

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 5380 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English