Nederland weer van ons

Het gerechtshof in Amsterdam heeft fouten gemaakt bij de beslissing tot vervolging van Geert Wilders, dat concludeert zijn advocaat Abraham Moszkowicz. Aan de PVV-leider zijn uitspraken toegeschreven die hij nooit heeft gedaan. Ook heeft het hof zich gebaseerd op onvolledige en verdraaide uitlatingen. Wilders vindt het een ernstige zaak dat gebruik is gemaakt van onjuiste citaten.

"Dit is een heel principiële kwestie die het belang van mijn zaak overstijgt. Mr. Moszkowicz heeft alle fouten op een rijtje gezet en deelt daarmee een mokerslag uit."  

Dat een uitspraak van de inmiddels overleden Oriana Fallaci aan hem wordt toegeschreven is volgens Wilders maar één van de blunders van het hof.

"Ook is een uitspraak van mij zodanig verdraaid dat hij een heel andere strekking heeft gekregen. 'Geen islamieten meer in Nederland' is heel wat anders dan wat ik werkelijk gezegd heb, namelijk 'geen islamieten meer Nederland in'. Zo zijn er meer voorbeelden waaruit blijkt dat het hof de plank misslaat. Het openbaar ministerie moet mij van het hof gaan dagvaarden, mede op basis van uitspraken die ik nimmer heb gebezigd. Dat lijkt mij grond voor cassatie."

Zie ook:
De Telegraaf: Woorden Wilders verdraaid
Elsevier: Advocaat Moszkowicz: Wilders onterecht vervolgd
Spits: Hof verdraait uitspraken Wilders
De Pers: 'Woorden Wilders verdraaid'

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2060 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties