Nederland weer van ons

Tijdens het mondelinge vragenuur van de Tweede Kamer heeft Geert Wilders minister-president Balkenende ter verantwoording geroepen over de knieval voor Turkije tijdens de NAVO-top van afgelopen weekend. "Een walgelijke vertoning," aldus Wilders. Ook riep hij Balkenende op om afstand te nemen van de oproep van de Amerikaanse president, Barack Hussein Obama, om Turkije lid te maken van de EU. Wilders daagde Balkenende uit om eindelijk eens een moedig man te zijn en duidelijk te maken dat Turkije nooit en te nimmer lid van de Europese Unie zal worden.

Hieronder de volledige spreektekst:

Mevrouw de Voorzitter,

De afgelopen dagen ging de Westerse politieke elite opnieuw door de knieën voor de islamitische wereld. De NAVO en haar nieuwe Secretaris-Generaal, de Deense oud-premier Rasmussen, moesten diep door het stof voor de Turken. Want de Turken wilden de heer Rasmussen niet zomaar helpen benoemen tot nieuwe secretaris-generaal van de NAVO vanwege de Deense cartoon-crisis. Excuses voor de Deense Mohammed-cartoons kwamen er gelukkig net niet maar de heer Rasmussen wil nu wel ineens dolgraag een dialoog met de islam aangaan en zei ook dat hij veel aandacht wil gaan geven aan de religieuze gevoelens van moslims. En alsof dat al niet genoeg is, is de Turken ook beloofd dat een van de plaatsvervangers of assistenten van secretaris-generaal Rasmussen een Turk wordt. Naar verluidt gaat die zich bezighouden met de verhoudingen tussen de NAVO en de islamitische wereld. Een NAVO-bemiddelaar met de islam. Nog meer buigingen richting Gaza, Damascus en Teheran staan op het programma. Door de knieën dus voor de Turkse druk. Een walgelijke vertoning. En premier Balkenende stond erbij, keek ernaar en deed helemaal niets.

Voorzitter, de Turkse premier Erdogan die op de NAVO-top aanwezig was zei ooit: “Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten”. En eerder zei hij ook dat er geen gematigde islam bestaat. Voor deze wolf in schaapskleren, voor deze fundamentalist, is de NAVO afgelopen weekend als een dhimmi gezwicht. Waarom heeft de minister-president daaraan meegewerkt?

Voorzitter, en over buigen gesproken. Terwijl hij voor Koningin Elisabeth niet meer dan een knikje over had, maakte de Amerikaanse president Barack Hussein Obama vorige week een diepe nederige buiging voor de koning van Saoedi-Arabië, een van de grootste dictators van het Midden-Oosten. Maar Obama boog ook voor Turkije en de islam. Gisteren zei hij in Turkije dat hij diepe waardering voor de islam heeft en zei hij nogmaals dat Turkije lid moet worden van de EU. Waar bemoeit die man zich mee?

Voorzitter, ik vraag de minister-president afstand te nemen van de woorden van president Obama en hier glashelder te verklaren dat het islamitische Turkije nooit en te nimmer, dus ook niet over tien, twintig of honderd jaar, lid zal worden van de Europese Unie. Wees eens een moedig man en spreek dit gewoon uit.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2810 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties