Nederland weer van ons

Tot werkstraf veroordeelden in Rotterdam en Dordrecht dragen bij het uitvoeren van hun straf een groen vestje met daarop de tekst ‘Reclassering Nederland’. Een opmerkelijk bericht omdat het PVV-idee om taakstraffen uit te laten voeren in herkenbare kleding al twee jaar lang door de gevestigde politieke partijen en door de staatssecretaris van Justitie, Albayrak, wordt tegengewerkt.

Toch is de PVV niet tevreden over het vestje dat taakstraffers in Rotterdam en Dordrecht moeten dragen. “Dat is nog veel te weinig herkenbaar”, aldus PVV-kamerlid Raymond de Roon.

Hij wil landelijke invoering van opvallende kleding (bij voorkeur in roze kleur) bij het uitvoeren van een taakstraf. Op de kleding wil hij de tekst “ik voer een taakstraf uit” en vermelding van het misdrijf waarvoor de taakstraf is opgelegd. “Zo komt er tenminste een beschamend en afschrikwekkend element in de taakstraf”, aldus De Roon.

Overigens heeft hij in zijn initiatief-wetsvoorstel over minimumstraffen voorgesteld om taakstraffen voor de meeste misdrijven niet meer toe te staan. Met zijn wetsvoorstel wil hij bereiken, dat veel zwaardere gevangenisstraffen worden opgelegd.

Lees hier het bericht in de Telegraaf
Lees hier de over dit onderwerp gestelde Kamervragen

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 5490 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties